Свързани новини

06.05.2022 18:05

Забрана за Хари, Меган и Андрю на Бъкингамския балкон от кралицата

Видян 2421 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хари и Меган обещаха да пристигнат във Великобритания с децата си за платинения юбилей на кралицата следващия месец - в съобщение, публикувано само няколко минути след като Нейно Величество забрани на тях и принц Андрю да излязат от балкона на Бъкингамския дворец по време на церемонията Trooping the Colour.

 

Непокорната двойка най-накрая разкри, че ще долети от Калифорния с Арчи, който днес е на три години, и Лилибет, която е на 11 месеца, за да присъстват на тържествата по случай необикновените 70 години на монарха на трона, които започват на 2 юни.

 

Говорител на херцога и херцогинята на Съсекс заяви: "Принц Хари и Меган, херцогът и херцогинята на Съсекс, са развълнувани и за тях е чест да присъстват на тържествата по случай платинения юбилей на кралицата заедно с децата си". 

 

 

Те се изказаха точно след като Нейно Величество направи изключителен пропуск спрямо тях и принц Андрю, като не ги покани на балкона за тържеството Trooping the Colour - грандиозната централна част от нейния платинен юбилей. 

 

Решителното действие на 96-годишния монарх да включи в парада в Бъкингамския дворец само кралски особи, изпълняващи официални обществени задължения, като бащата и братът на Хари, е взето от нея "след внимателно обмисляне". Но се знае, че Хари, Меган и техните деца са поканени на други събития по случай юбилея - вероятно сред тях ще бъде благодарствената служба в катедралата "Сейнт Пол" в петък, 3 юни. Очаква се там да присъства и Андрю.

 

Кралицата реши, че тазгодишното традиционно появяване на балкона на Trooping the Colour в четвъртък, 2 юни, ще бъде ограничено до Нейно Величество и онези членове на кралското семейство, които в момента изпълняват официални публични задължения от името на кралицата - заяви говорител на двореца. 

 

Символичната забрана на Trooping the Colour ще бъде широко възприемана като отхвърляне на Хари и Меган, които се отказаха от монархията, за да започнат нов живот в САЩ преди две години, и на Андрю, който беше изгонен от институцията заради гражданското си дело за сексуално насилие, по което той предаде 12 млн. паунда на една от секс робините на Джефри Епщайн. 

 

Кралският биограф Том Бауър заяви пред MailOnline: 

 

"Слава Богу, че Дворецът най-накрая сложи край на вредния фарс с мистерията, създаден от Съсекс. Статутът им ще се срине. На Андрю бе категорично наредено да изчезне. Чарлз и Уилям твърдо контролират изграждането на стройна, модерна и приемлива монархия".

 

Той добави: "Те [Съсекс] бяха принудени да приемат понижена роля - в групата на всички останали ВИП персони - но явно отчаяно искат да не бъдат изключени. Ако Дворецът не е изключително внимателен, Съсекс ще се възползват от тържествата в своя полза. Надявам се, че Съсекс ще бъдат държани под строг контрол, за да не се допусне егоистичните им интереси да доминират над честването на вдъхващата страхопочитание служба на кралицата на Великобритания".

 

Кралската писателка Анджела Левин казва за ограничаването на балкона от страна на кралицата до работещите кралски особи: 

 

"Чудесно решение. Ако има работещи кралски особи, които подкрепят Нейно Величество, атмосферата ще бъде толкова различна и положителна".  Относно решението на Съсекс да присъстват на други събития тя каза: "Фокусът ще бъде върху тях и тяхното поведение, което не би трябвало да бъде свързано с юбилея". 



Етикети
, , , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Министърът на отбраната на страната Луис Петри след среща със заместник-генералния секретар на ръководения от САЩ военен блок Мирча Джеоана

Аржентина иска да стане партньор на НАТО

Аржентина официално поиска от НАТО да я ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.