Свързани новини

15.11.2017 12:00

Колко са процентите в Брадъра: 80 или повече?

Видян 1796 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

80-те процента, които станаха толкова модни напоследък, покрай думите на един депутат, оценил някои качества на нацията, са тема все по-вълнуваща. Животът непрестанно ни дава поводи да се замислим, въпреки че грозно прозвуча репликата му, дали не е донякъде прав. Като говорим за примери, телевизионният праймтайм ни натрапва в очите Биг Брадър Моуст Уонтед. Какъв е Онзи процент сред обитателите на Къщата, приемани или поне пиарствани като извадка от т.нар. елит или от хората, които попадат в медиите, или като извадка от обществото?


Логиката е следната: ако 80% от тези са, каквито депутатът е рекъл, а те правят много, за да се докажат "в тази посока", какво говори това за зрителите, които явно изпитват интерес към въпросните особи, след като им се въртят из публичното пространство и някой им плаща за месец суми в пъти по-големи от средната годишна българска заплата, за да забавляват публиката?


Разбира се, бихме могли да зададем и още въпроси:


Защо така щедро финансираният от джобовете ни на данъкоплатци СЕМ, чиито членове раздават обиди и политически присъди, не си гледа работата и допуска подобни отвращения в праймтайма на подопечните му ефирни телевизии?


Защо налагането на подобни модели на личностно развитие и на поведение, каквито гледаме в Брадъра не просто се допуска, ами се толерира?


Защо всяка година равнището, което и без друго е под дъното, продължава да се рови и рови надолу?


Не ни разбирайте криво, ние сме ЗА шоубизнеса. Обаче не сме ЗА дебилизма.


Наблюдаваме и сред депутатите, особено на днешната им сесия, че констатацията на техния колега май най-паче за тях важи.


Иначе би ли наричал народът технего брата не поименно, а Мозъка, Ментата и тем подобни иначе красиви неща?


Биха ли казвали, че Пекин е столица на Виетнам или че петелът е безгръбначно животно? Ние само питаме, понеже наблюдаваме, не е коментар.



Апропо, вместо да се дават пари на разни слънца и луни, не би ли спестило бюджет, ако предаваха със стотици камери живота на депутатите, ама не само в пленарната зала? Ние и без друго им осигуряваме яки заплати за нищо, поне шоу да ни правят, а както ги наблюдаваме те го могат не по-зле от шоузнаменитостите?


Ще бъде дело народополезно, защото след един само сезон на подобно риалити - все едно дали месец или два, току виж другия път сме избрали не 80% такива и такива, а читави хора да определят нашата собствена съдба. Иначе, ще трябва да се признаем за дебили 100%.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец