12.06.2017 09:56

Чалгата пенсионирана от BG Music Festival

Видян 1983 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Чалгата е на път да бъде пенсионирана и то от хората, които преди 17 години превзеха сърцата на децата и тийнейджърите с попфолка. Това стана ясно на първия BG Music Festival в Сандански, организиран през уикенда от Виктор и Ненчо Касъмови – „бащите” на някогашния феномен Кати и чрез нея цялото поколение изпълнителки след нея(Волна пеперуда, Омайна лунна нощ е...), а също и първите продуценти и издатели на Слави Трифонов например. Но фестът стана, какъвто стана с решаващото виждане на наследника на клана Денис Касъмов – моторът на телевизията BG Music Channel.


Името на новата попсензация Ева – с 2 награди от феста, се скандира от тийнейджърите точно толкова силно, колкото преди години псевдонимите Галена и Преслава. Защото парчето й Дали е хит с европейски звук, което звучи добре на български, а може и на всеки друг език. Победителка в надпреварата стана Клавдия (малкото момиченце от Мюзик академи преди 12 години). Отличена беше и Дива вокал, Джей Джей показа, че може да пее добре, Дороти също е хит.


Но голямата звезда беше Гери – Никол, която в момента бие по популярност всички останали в страната, а  в Сандански беше специален гост.


Летният театър, който по принцип сме свикнали да виждаме на екрана като запазеното място на Пирин фолк (3-та награда в първото му издание преди четвърт век печели самата Лили Иванова), отново се изпълни до краен предел с публика. Но поколения по-млада. Въпреки това тя показа уважение към новите стари – завърналите се след 20 г. на сцената Боби и Заки, които бяха в журито, но и пяха. Както и към Теди Кацарова, също арбитър на по-младите си колеги, изпълнила огромното пространство в парка на Сандански със своя топъл глас на живо, както малко дами в България могат.


Понякога смяната на властта наистина се отразява на духа, защото новият кмет Кирил Котев, сменил старите си колеги с тяхното социзлъчване, наистина вкарва и нова енергия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

лъв