20.09.2016 14:34

Райна Кабаиванска: Музиката и младостта ми дават живот

Видян 1544 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

           Музиката и младостта ми дават живот. Никога не съм била вманиачена оперна звезда. Живея си много хубаво без сцената. Най-голямата награда за мен беше това, което ти дава публиката. Хиляди хора ти дават любов.


Това разкри световната икона в оперната музика Райна Кабаиванска в специално интервю за Bulgaria ON AIR.


Оперната прима вече 16 години се занимава с преподавателска дейност и си е поставила за цел да предаде тайните на оперното изкуство на своите ученици.


"Моят багаж е доста голям, пяла съм 55 години с две поколения. Познавам тайните на оперното изкуство. Бях много привилегирована, защото през 1958 г. в Италия съществуваха учителите от старата италианска школа. Имах шанса да работя с тях", сподели Райна Кабаиванска, която разказа и за начина си на работа.


"В театъра няма прошка - или можеш, или не можеш. Започвам да фабрикувам тези деца, които са доста добри. Всяка година излиза един много добър сопран, а пазарът не е чак толкова широк. Започва борба между моите ученички. Има деца, които не си дават сметка, какво значи световна конкуренция. Казвам им да учат солфеж", разкри тя.


Тайната на успеха според световната звезда, се крие в умението да хванеш не само зрителя, но и емоцията му. "Да я завладееш и да имаш непрекъсната емоционална връзка - качество, с което човек се ражда. Раждаш се голям актьор или певец", убедена е оперната певица.


Кабаиванска върна лентата назад и призна, че е имала много самостоятелен личен живот. Правилото й е било да отиде в театъра, да пее, след което да си тръгне.


"Не виждам никого и не зная какво казва моят колега. Казвам и на моите деца да не се вмъкват в средите на клюки и зловещания. Ако имате качества, трябва да останете самостоятелни. Това беше и най-трудната победа в моята кариера. Никога не съм имала приятели в артистичния кръг, но за щастие имах семейство", каза още преподавателят пред Лора Инджова и Симеон Белев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Вълдобрев и Обичайните

Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне

Осем града и нов албум с единайсет нови ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне