08.12.2008 10:56

Гърция роптае срещу "Истината за Орфей"

Видян 3911 пъти | Коментари 0
Гласували 5 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна
Гърция е започнала скандал с авторите на българския филм „Истината за Орфей“. Съседите роптаели срещу версията за живота на митичния музикант, според която той се е подвизавал в българските земи. В момента гърците се готвели да снимат своя версия на историята за певеца, като щели да дойдат за снимките в България. От екипа на българския „Орфей“ споделиха пред „19' “, че са имали сериозни проблеми по време на снимките в южната ни съседка. Филмът на режисьора Стилиан Иванов, който е сниман на три континента вече събуди интереса на киноразпространителите зад граница. САЩ, Франция, Швейцария и Турция са сред първите, които решиха да завъртят лентата по кината си. Продукцията представя десетки археологически обекти и артефакти, доказващи, че в основите на европейската цивилизация стои не само ценностната система на Древна Евала, но и тракийската култура.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Данте Алегиери - Ад

Ново издание на Ад в превод на Кирил Кадийски

След поредицата български преводи на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния