Свързани новини

26.03.2014 12:25

Бегбеде с нова книга

Видян 1756 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Роден е на 21 септември 1965 г., Фредерик Бегбеде отдавна си е изградил  репутация на заклет бохем и „вулканичен“ артист, непримирим към творческото придворство. Неслучайно всеки негов роман е гарниран с хаплива ирония, скандални равносметки и провокации.


Произлиза от състоятелна, буржоазна фамилия, учи в авторитетните лицеи Монтен и Луи-льо-Гран, по-късно и политически науки в Париж. Има диплома по маркетинг от специализирано училище за журналистика и комуникации. Упражнява професията си в нашумяла рекламна агенция, работи като публицист и телевизионен репортер.


От 10 март 2014 г. българските почитатели на прочутия французин и неговия метежен дух вече прелистват„Един френски роман“ - в безупречния превод на Георги Ангелов. А от тази седмица  родната публика има възможност да се наслади и на ново издание на 99 francs – българското заглавие е 6.66 евро, този път в превод на Красимир Петров.


Бегбеде е от онези личности, които винаги има с какво да ни изненадат, с какво да ни разсмеят, удивят, ядосат, въодушевят и вдъхновят. Ето и десет любопитни факта, които най-вероятно не знаете за него...


1.     Той казва, че НЕ си спомня детството: „Никой не ми вярва, когато го кажа. Всеки си спомня своето минало; за какво да живеем, ако си забравяме живота?”


2.     „Един френски роман” е написана като вдъхновение и равносметка след арест за употреба на наркотици на улицата.


3.     Много против електронните книги е. „Защото не трябва да си правим илюзии – електронната книга ще доведе до отмирането на книжарниците и който твърди обратното е митоман.”


4.     Излизал е с 18-годишна рускиня на име Apollinariya. Описва я като „най-хубавото нещо, което някога съм виждал.”


5.     48-годишният Фредерик Бегбеде ще бъде официално обявен за „най-секси жив автор” в тазгодишното априлско издание на списание Glamour.


6.     След като носи прозвището „скандален”, повече от логично е, че французинът има доста интересни прояви. Съвсем скоро (22 март 2014 г.) из Интернет, както и светкавично в някои френски жълти медии, се появиха доста лични голи снимки, извадени от телефона на писателя.


7.     Най-скъпо платеният автор за 2013 г. според списание People With Money - със скромните $82 милиона.


8.      Списание LUI, бившата интелектуална и секси икона от шейсетте и осемдесетте години на миналия век, ще възкръсне от пепелта на 5 септември благодарение на Фредерик Бегбеде.4


9.     Когато пише има нужда да се гневи: „„Добрата литература не се прави с добри чувства”, казва Жид. Това ме обсебва, ужасно ме е страх от всичко сладникаво. Предпочитам присмеха, за да не се превърна в Паолу Куелю.


10.  Казва, че в семейство Бегбеде болките се отричат и заравят: „Произлизам от семейство, което никога не си е говорило истински...”


 



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и