Свързани новини

03.02.2014 16:10

Карнобатска с най-тъпата реклама в историята

Видян 2882 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 3.2500
много слаба слаба добра много добра страхотна

Били са тъпи реклами, били са и много тъпи – пълната противоположност на всяка острота. Ама толкова тъпа не е била. Иде реч за клипчето на Карнобатска гроздова, което се върти като лудо по телевизорите. Когато става въпрос за ракия, едва ли жените са точният таргет поради простия факт, известен на всеки у нас, че едва ли ще се намери по-малко дамско питие от ракия. Особено, хм, толкова народна.


Това се отнася за дамите, които ходят във фризьорския салон на гранд хотел София, млади са, правят се на елегантни и вечерят в скъп ресторант. Изобщо, думата „ракия” е една от най-малко свързаните с елегнатността и май никак не се връзва с хай лайфстайл.


Който е измислил въпросното клипче, нищо не разбира от реклама и маркетинг. А,  който му е платил, да вземе да пие една ... топла бира.


Което ни подсеща, че ако в България имаше феминистки, със сигурност щяха да полудеят заради с плоската шега от клипа с вдигането на краката – нещото, което тутакси хрумва на лирическата героиня от рекламата само при неясно махване с ръка от първия срещнат. Едно време бирена марка бая си изпати покрай фраза, която се стори някому мачистка, ала поне беше умно прицелена. При това, да напомним, че в нея и дума не е ставало за пряка обида към женския пол, както става в случая с рекламата на Карнобатска.


И накрая, за традицията – слогънът и гвоздеят сред цял ред недомислици във въпросната реклама. Каква традиция, прощавайте, е да се пие Карнобатска?!


Преди близкият до Георги Първанов олигарх Миню Стайков да поеме тамошния винпром, покрай бизнеса със захар, около който си имаше проблеми, кой ти знаеше Карнобатска! Традиционните ракии в България са: Бургаска мускатова, Поморийска обикновена, Русенска бисерна, Сливенска перла, да не пропуснем и Троянска сливова.


Къде се бута Карнобатска в А - група?


Първият закон на рекламата, който се учи на първия урок във ВУЗ-овете, където преподават тази дисциплина по света и у нас, гласи: „Добрата реклама ускорява успеха на продукта, а лошата – провала му”.


Такива ми ти работи...



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния