Свързани новини

19.07.2013 13:51

Имението на покойния Джани Версаче е пред фалит

Видян 1212 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Така и не се намери купувач, който да брои 125 милиона щатски долара, за да се сдобие с имението на покойния Джани Версаче в Маями, Флорида. За това цената на имението „Casa Casuarina" беше намалена с цели 50 милиона и сега се продава на търг за 75 милиона щатски долара.


Къщата е построена през 1930 г. от архитекта Олдън Фрийман, който отдава почит към най-старата съществуваща къща в Санто Доминго, Доминиканската република (на около 500 години).


Според Forbes имотът разполага с 10 спални, като всяка е декорирана със собствена тема. Къщата има 11 бани, закрита градина и обширна тераса до басейна, облицована с мозайка, в която има вградено 24-каратово злато.


Версаче купи имението през 1992 година за 10 милиона долара и живя там в продължение на пет години до трагичното си убийство на прага на имението през 1997 г. Той беше застрелян от самотния мъж Андрю Кънанан, който после се самоуби. След като купува къщата, Джани похарчва цели 33 милиона щатски долара за нейното реновиране и разширяване.


Логично – екстравагантният интериор е в тон с пищния вкус на легендарния дизайнер – в него има много мозайки, стенописи, богато украсени статуи, сводести врати и елементи от пищен текстил с цветни щампи.


През 2000 г. предприемачът Петър Лофтин купува луксозното имение от сестрата на Джани – Донатела Версаче за скромната сума от 20 милиона. Преди четири години той го преобразува в бутиков хотел, но миналия месец го обяви в несъстоятелност.


Вероятно само мултимилионер с екстравагантен вкус може да си позволи и да се реши да си купи въпросната „Casa Casuarina".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.