Свързани новини

07.05.2013 16:54

Койна Русева прегърна черен котарак в нова фотосесия

Видян 1514 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Черните животни са по-малко желани за домашни любимци, според множество проучвания и данни от приютите по цял свят. Предразсъдъците към едри породи черни кучета като ротвайлер, лабрадор ретривър и немска овчарка са породени най-вече от предполагаемата им агресивност. Стереотипът е силен и когато става въпрос за нечистопородни животни и по тази причина шансовете за осиновяване на животни с черна окраска са мизерни.


Още по-проблематична е ситуацията за черните котки, които векове наред са обект на силни суеверия и дори агресивно преследване. „Лошата“ си репутация черните котки дължат основно на Църквата, която ги нарочва за придружители на вещиците и символ на злото. Преди това, римляните са ги възприемали като талисмани, а древните египтяни са считали тези четириноги за свещени.


Особено тежки времена за черните котки настават през Средновековието, когато в кладите на Инквизицията, заедно със смятаните за вещици, са хвърляни и хиляди невинни котки, за които се е вярвало, че са превъплътени магьосници.


Не всички народи и култури възприемат черните котки негативно. Някои вярват, че те лекуват болести, спират лошите духове и пазят децата от уроки,  а за японците, англичаните и ирландците тези животни са символ на сполука.


И днес у много хора е силен суеверният страх, че черна котка ще пресече пътя им и с това ще им донесе лош късмет. Но дори на най-големите фаталисти се налага да признаят, че черните котки притежават неподправена грация и магнетична красота. Често те са смятани за своенравни и саможиви, заради присъщата за целия котешки вид независимост.


Новият герой на кампанията за осиновяване на домашни любимци „Вземи ме вкъщи“, организирана вече трета година от „Четири лапи“, е котаракът Бобо. Намерен да се препича на слънчевия тротоар на оживена улица, той е настанен в приемен дом, където получава грижи и внимание и бързо се учи да се доверява на хората. Няколко седмици по-късно Бобо вече е общителен и приятен младеж, който бързо грабва сърцето на осиновителката си Любомира. Младият котарак има късмета да намери любяща стопанка, която вярва, че той е нейният талисман, приятел и източник на радост.


Снимките с красивата Койна Русева показват колко доверчив и смел е станал бившият безпризорник. Актрисата няма опит с котките, но е стопанин на едро черно куче. Немската овчарка Арес е добър приятел в игрите на трите ѝ деца. С Бобо, Койна позира във впечатляващо стилна ретро фотосесия, дело на фотографката Пламена Коева.


Голямата цел на снимките е да променят нагласите към черните четириноги и да им дадат по-добри шансове да намерят грижовни стопани. Екипът на кампанията „Вземи ме вкъщи“ на „Четири лапи“ се надява все повече хора да разберат, че черните животни са като всички останали – със собствен нрав и предпочитания, но не по-малко обичливи и привързани към своите стопани.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци