Свързани новини

11.02.2013 16:06

БАФТА: Арго на Бен Афлек триумфира

Видян 1405 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Филмът "Арго" на режисьора Бен Афлек триумфира на наградите на Британската академия за кино и телевизия БАФТА. За 66-ти път статуетките бяха раздадени в Кралската опера в Лондон, а безспорен фаворит на вечерта бе Афлек.


"Арго" взе 3  отличия - за най-добър филм, режисьор и монтаж. Когато излизаше на сцената, да вземе отличията, Афлек разказа, видимо развълнуван:"Говорих с хората от студиото и всички ми казваха: "Никога няма да спечелим!"Затова сега съм много изненадан." Лентата, която разказва за освобождаването на американски заложници в Иран след ислямската революция, се очерта като един от силните претенденти на Оскарите.

Любимец на БАФТА се оказа и мюзикълът "Клетниците", който взе четири отличия. Лентата на режисьора Том Хупър взе награди за дизайн на продукцията, за звук, за грим и прически. Ан Хатауей спечели приз за най-добра актриса в поддържаща роля.

На церемонията в Кралската опера овации предизвика  85-годишната французойка Еманюел Рива, която спечели отличие за най-добра актриса в главна роля за изпълнението си във филма "Любов". Филмът на австриеца Михаел Ханеке получи приз за най-добър чуждестранен филм. Сред мъжете за най-добър актьор в главна роля бе признат британецът Даниъл Дей Луис за ролята на Линкълн в едноименния филм на Стивън Спилбърг. Куентин Тарантино и неговият "Джанго без окови" и тръгнаха с награда за сценарий.
Тоталният касоразбивач "007 Координати: "Скайфол" също не бе подминат, новата лента за Джеймс Бонд бе призната за най-добър британски филм на годината.

В категорията "Изгряваща звезда", която избират зрителите, спечели 23-годишната британка Джуно Темпъл. За последно сме я виждали в новата серия от киносагата за Батман "Черният рицар: Възраждане".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови