Свързани новини

19.12.2011 10:15

Васко Кеца си плати данъците до стотинка

Видян 1892 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Васко Кеца изчисти до стотинка данъчните си задължения, въпреки че сумата, която е привел е доста сериозна, информира БиНюз. Преди около месец, за един ден той е изплатил наведнъж всичките си задължения, въпреки че сумата е фрапираща за българските стандарти, похвали го шефът на НАП Красимир Стефанов пред ТВ7.


Заради данъчно-осигурителната тайна той отказа да уточни колко пари е внесъл Васко Кеца.
За Лили Иванова все още се чакат данни за неин концерт във Франция и след това ще бъде изчислено колко данъци дължи.
За 3 месеца почти всички фолк и поп изпълнители надминаха 50 хиляди лева оборот и се регистрираха по ДДС.
Над 1 милиона лева данъци са платени от три от най-известните имена в музиката. 


В които бранш започнем проверка, след това нещата се оправят, призна Стефанов и след музикантите  посочи като пример футболистите. При тях вече няма заплата, която да е под 1200 лева, а преди да започнем проверките, нямаше над 240 лева месечно.


22 са най-богатите българи, разкри още той. Те имат на 10 милиона лева.
1600 пък са тези, които имат по един милион.


Стефанов отчете, че отиващата си година е била добра за данъчните, въпреки кризата, защото към края на ноември са събрани 11 млрд лева, което е със 715 милиона повече в сравнение със същия период на 2010 г. Това е в резултат на по-добрата работа на данъчните служители, защото в някои икономически параметри 2011 г. е по-лоша от предходната, похвали подчинените си шефът на НАП.


Единственият пропуск е, че заради грешни сметки са събрани с 300 милиона  лева по-малко от осигуровки, но е имало начин да бъде компенсирано лошото планиране. След разговор с финансовия министър Симеон Дянков обаче решихме вместо това да върнем ударно пари от ДДС на бизнеса, за да си поеме глътка въздух, обясни Стефанов.
Той припомни, че към края на май приходите са изоставали с 622 милиона лева от планираното, но след персонални промени в системата и акциите по Черноморието през лятото, за спазването на трудовото законодателство заедно с инспекцията по труда, акция „Хеликоптер”, пропуските са били наваксани.


Сега вече и оценката на Дянков за нас е положителна,
разкри Стефанов.


Той определи акция „Хеликоптер” като една от най-успешните за последните 20 години, защото е провокирала обществото и институциите  да се занимаят с проблема с луксозното строителство, от което са пестени данъци.


Хората строяха палати и ги пишеха на фирми, за да си спестят налозите, но след акцията се провокира и проблема с даването на разрешителни за строежи, а прекият ефект от тази акция е 20 милиона лева в хазната, изчисли данъчен номер едно. 


За него най-важният резултат от акциите и ревизиите на НАП е промяната в мисленето на хората. Българите  започват да разбират,
че смъртта и данъците са неизбежни
и обществото вече знае, че ако иска една европейска държава,трябва да си плаща налозите, коментира той. 


В НАП готвят и промяна за данъците при плащане на печалба от радио и телевизионните игри, защото от тях в момента 9 милиона не са декларирани като доход. Данъчните ще поискат налозите да се удържат  в момента, в които се получава печалбата.
 
1, 9 милиона българи не си плащат здравните вноски. Половината от тях обаче отдавна са извън пределите на страната, но просто не са уведомили НАП за това и се водят като неплатили. С промяна в Закона за здравето сега им се дава възможност само с една декларация до НАП да бъдат отписани от задлъжнелите.


Стефанов разкри, че и главният обвиняем по мегаделото „Октопод” Алексей Петров е бил проверяван от данъчните. Не мога обаче да коментирам резултатите от ревизиите заради данъчно-осигурителната тайна, призна той. 
Разпредена е и проверка за това, че соченият за мозък на Октопода Николай Велков  е  взел от  ромския бос Кирил Кирилов-Японеца 20 хил. лв. на ръка. Велков беше арестуван, след като Киро Японеца  подаде жалба срещу него за изнудване.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни