Свързани новини

27.10.2010 13:53

Любен Дилов-син: Съберете Цветанов и Яне във Великолепната шесторка

Видян 7812 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Как се зароди идеята за книгата Фейсбуки?
Ами някой каза...бе ти що не вземеш да ги събереш тези щуроти...

Мислите ли за нейно продължение догодина?
Само Симеон Дянков може да мисли чак за догодина. Аз мисля какво ще ям другата седмица...Истината е, че така публикувани текстчетата съвсем не са всички, но тези имат сякаш по-стойностно звучене. Голямата магия на Фейсбук е възможността веднага да получиш влезеш в контакт, в разговор, там всичко казано от мен се дописва от чудесните ми приятели.

Вдъхновява ли Фейсбук или е просто още едно поле за творческа изява на вдъхновените?
Разбира се, че вдъхновява. Моята страница е пълна с красиви и умни жени – почитателки и по-читателки. Как да не се вдъхновиш? А и трябва да си го кажем честно – свободата на социалните мрежи се явява компесаторна за някои ограничения на официалните медии.

Станишев нарече управлението на ГЕРБ анекдот. Смешно ли му е на българина или вече му се плаче?
Както бил казал Хайне – границата между смеха и плача е носът. Ето при царя, заради големия му нос имахме голяма граница, при Станишев – мъничко носле, тънка граница...За носа Бойко е рано да говорим. Можем само да установим, че понякога рязко му се издължава.

Как си обяснявате факта, че сте българският политик с най-много фенове в мрежата?
Може би, защото не съм съвсем политик. Винаги съм се усещал в това поприще - разпъван между журналистиката и публичните дела, като дете на русалка и кентавър - самото то болно от шизофрения. Не раздвояване, а разосморяване направо. Истината е, че посегнах към мрежата, когато отпадна презумпцията, че може би го правя, за да зарибявам избиратели. Първият си постинг написах в деня, когато реших, че няма да влизам в 41 –я парламент.

А политиците всъщност грамотни ли са в това отношение? Знаят ли как да използват интеренет?
Ами някои знаят. Павката Шопов от Атака миналата година смяташе, че инетрнет е американска фирма. Има го в протоколите на Събранието – не си го измислям. При дебата за това дали да се качи Държавен вестник в мрежата и да бъде достъпен и безплатен онлайн. Но сега вече Павката е зам.-председател на парламента и вероятно се е научил.

Вие познавате Бойко Борисов отблизо. Той как се оправя с интернет? Има ли си профил във Фейсбук?
Има няколко, но понеже мисълта му е по-бърза от светлината, трудно ще разберете какво мисли.

Цецка Цачева щяла да си обновява сайта за 600 000 лв. Ще помогне ли това на рейтинга й?
Може би ще си сложи камъни Сваровски в IP-адреса? Извън шегата, вероятно става дума за електронната страница на Парламента. Виж – сериозно – ако предават заседанията на комисиите онлайн, това наистина може да вдигне интереса към събранието и авторитета на депутатите. В пленарна зала се вижда само краят на един доста дълъг и далеч по-интересен проект. В пленарна зала рядко можеш да забележиш и лобистиките интереси, които защитават отделни депутати.

Няма ли да е по-лесно и тя да си направи един безплатен профил във Фейсбук и да спести малко пари?
Наистина не съм наясно за какво точно става дума, за да го коментирам, но виж – госпожа Фидосова ще може само в профил, анфас ще е трудничко... Казвам го с добро чувства, защото познавам дамата и мисля, че има много и добри качества.

Как Цветан Цветанов се оказа собственик на 6 апартамента?
Със същият успех може да питате котаракът на Васа Ганчева – Хохо. И моят отговор е същият – мистерия! Но мисля, че говорителят на атаката срещу Цветанов – господин Янев, провежда своята кампания по доста карикатурен начин, което превръща всичко в някакъв доста тъп сериал. Тия двамата що не се явят да попеят заедно във Великолепната шесторка?!

Яд ли Ви е, че Анджелина не дойде да снима филма си в България?
Много ме е яд. Нали знаете, че само двама мъже спят с Анджелина – Брад Пит и нощният пазач в музея на Мадам Тюсо. Много се надявах да съм третия.

Тя нямаше ли да е по-добра реклама от сайт на България, който струваше 1 200 000 лв?
Всяка жена струва повече от 1 милион и 20 хиляди! България трябва да има сайт като една човешка длан. По-голям не ни е нужен.

Какво Ви е неудобно да гледате по телевизията? Какво Ви смущава в родния ефир?
Себе си. Покрай промоцията на Фейсбуки вече се страхувам да си отварям хладилника...Да не взема да изпадна отвътре. Иначе не гледам почти телевизия. От време на време – Господари на ефира. Май остана едно от малкото предавания, което е хем смешно, хем със социален патос от позиция на обикновените хора, а не на някакъв самозадоволяващ се на жълтите павета елит.

Вече сте главен редактор на L`Europeo. Ще се сработите ли със списанието?
О, това ще кажете вие след десет дни, когато се появи новият брой. Мисля, че стана много, много интересен. По-близко е до италианския оригинал, в който има и доста местни теми и разследвания. И моето желание и желанието на издателите е това да бъде списание-знак за различност. Мисля че се получава.

Ще останат ли ангажиментите Ви към Нека говорят на заден план?

Вероятно малко да. И правилно – нека говорят тези, на които им се разбира какво говорят! Пък и да ти кажа честно, Росен така уверено и спокойно зае позицията на Кеворкян, че не е нужно повече да бъде подпомаган от други медийни личности. Съветът за електронно мъмрене – СЕМ – където сме заедно с Ернестина Шинова и Андрей Райчев е хубаво по-често да сменя членовете си, за да се чуват различни гласове.

Щастлив човек ли сте?
Да. По-щастлив ще е грехота вече!

Какво значение имат парите за Вас?

Имат значение. Но следвам принципа – ако нещо не си струва да бъде направено, то не си струва да бъде направено и за пари! Всъщност винаги съм мерил щастието с това без какво мога да живея, а не с това какво повече ми трябва. Щастието е свобода, а свободата е щастие.

За какво мечтаете?
За толкова много неща, че не успявам да ги запомня. Страдам от мечтателен алцхаймер, но пък хубавото е, че така всеки ден срещаш мечти, които ти се струват нови. В момента най-силно мечтая за повече време, защото до февруари има няколко много тежки проекта, които трябва да завърша. Просто не зная как ще успея.

Какво не можете да си простите?
Аз си прощавам, ама Онзи, Великият Системен Администратор – той има последната дума. Понякога се ядосвам, че не съм достатъчно решителен в личните си отношения. Не си прощавам колебанията, които съм изпитвал. В повечето житейски случаи наистина рецептата „прави каквото трябва, пък да става каквото ще” е по-правилната от задълбоченото обмисляне.

Имате ли истински приятели?

Да. Наистина имам. И това е забележително, като се има пред вид, че съм работил почти всички мразени от българите професии, без съдия на футболен мач между Левски и ЦСКА. Имам истински приятели и никога не съм се чувствал по-щастлив от времето, когато сме заедно.



ИЛИ/ИЛИ

Слави или Бойко?

Ако трябва да се гаси пожар – Бойко, ако трябва да се свири на виола – Слави. Ако трябва да се гаси горяща виола –  кофа с вода.

Фантазия или фантастика?
Фантазията е евтаназия на скуката. С фантастиката съм силно свързан, може би имам една от най-големите библиотеки с фантастика в България, събирана вече три поколения. И все пак – фантазия.

Фейсбук или корица?
Фейсбук. Книгата създава фалшиво усещане за трайност. Всъщност всичко е мимолетно. Пък има и друго - ако не ставаш за корица на Плейбой, може пък да си подходящ за корица на Нешънъл Джиографик...Аз винаги съм се успокоявал, че и нищо да не излезе от мен, все ще може да послужа за лош пример.

Новинар или портокал?
Новинар. Той наистина е нещо свежо всеки ден.

Пари или слава?
Парите купуват слава, славата носи пари. В този въпрос няма избор. И двете преминават толкова бързо! Единственото, което е сигурно, че ще остане е чувството за неудоволетвореност!

Красива или интелигентна?
Красива. Интелектът никога не свършва. Не свършва във всеки смисъл, но и в сексуално отношение. Това е като с манекенките. Винаги ще предпочета свършваща манекенка, пред начинаеща.

Обичан или уважаван?
Обичан. И името ми това означава – любен, сиреч някога обичан.


 


Денка Колева



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Мъж загина при трудова злополука в Симитли

Мъж загина при трудова злополука в Симитли

Мъж загина при трудова злополука в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец

Денят обещава стабилност и продуктивност

Денят обещава стабилност и продуктивност, ако