Свързани новини

24.10.2010 18:02

Мишо Шамара: Приличам на Господ

Видян 2838 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Направихте съвместно парче с DMX. Как се свързахте с него и как се стигна до идеята за обща песен?
Отдавна се опитвах да направя нещо такова. Още 1995-96 г. започнах да търся контакти с тях, когато записах песента с Drag On, който е протеже на DMX. Това беше първата ми крачка, но тогава нямах спонсори зад гърба си, за да реализирам такъв сериозен проект. После се свързах с Краси Куртев от Чикаго, който е продуцент на Crucial Conflict и записах с тях и със Snoop Dog. Благодарение на този отбор, който направихме, вече стигаме докъдето си искаме и сега DMX. Общувахме изцяло по скайп. Той си снимаше неговата част в САЩ, а аз тук.

Как се оправяте с английския?
Като съм бил в Америка, хората се кефят много на европейския акцент. Аз съм живял там, говоря с най-големите, работя с най-големите. Важното е те да ме оценяват. Тука някакви умрели чалга фенчета, които слушат Преслава, да ми говорят за музика, не ме притесняват. Аз кючеци не слушам, защото не живея в Кюрдистан. Правя това, което си знам.

На световно ниво ли е музикалният бизнес у нас или подобни съвместни проекти с големи звезди ще продължават да са изключения?
България има някакъв музикален бизнес. Чалгаджиите са много напред. Там има много кадърни хора, които не разбират от красота, но разбират от бизнес. Успяват чрез собствените си медии да наложат някакъв модел. Не бих казал, че българите са родени кючекчии. Тук и аз съм постигнал някакви неща, които не мисля, че са ми достатъчни. В България си ограничен. Така че гоня света. Не знам някой друг от Европа да се похвали с такива крачки, каквито направих. Не казвам, че съм най-добрият рапър, но съм.

Винаги, когато някой успее да направи нещо такова, у нас тръгва слух, че си е платил за това. Вие плащате ли си за дуетите?

Имам спонсори зад гърба си, на които съм много благодарен и те уреждат финансовите отношения. Ако си производител на сирене и искаш качествен продукт, трябва имаш млякото. Но никой не ти го дава без пари. За да се направи един музикален проект, трябва да платя на китариста, барабаниста, текстописеца и беквокала. Колкото е по-голяма една звезда, толкова са по-скъпи тези неща.

Кой от нашите изпълнители е истинска звезда?
Има много хора, които харесвам и мисля за звезди. Ако започнем от рока – Д2, Щурците и БТР са много яки. Като минем и през поп музиката – Мария Илиева, Теди Кацарова, Галя от Каризма, Миро, Графа, Любо. В има много хора, с който не се обичаме като Ъпсурт и Спенс.

А защо не се обичате със Спенс?
Не знам. Аз нямам нищо против, но момчето се пали от време на време. Нещо се дразни. Сигурно, защото в миналото съм му правил лоши неща. Много хора ме имат за добър и с някакви такива божествени постъпки. Вярно приличам на Господ, но за съжаление, не съм.

Наистина ли сте бил гадже с Мария Илиева?
Аз гадже с Мария Илиева?! Няма такова нещо! С нея сме като брат и сестра. Просто сме добри приятели. Даже тя много ми помогна при снимките с DMX, за което много съм й благодарен.

Вярно ли е, че сте искали тя да участва в проекта със Снуп Дог вместо ЛиЛана?
В началото преговарях с всички изпълнители. След това цяла България започна да се отвратително към мен по едно време. Бях изпаднал в много тежко състояние – финансово най-вече. Затова преговарях с много хора, за да видя докъде мога да стигна. Просто ЛиЛана реагира най-бързо и повярва в мен, за което много й благодаря. Отворих й много сериозна врата за нейната кариера.

А защо сменихте псевдонима си от Мишо Шамара на Биг Ша?
Още като записвах с Drag On видях, че е много трудно да кажеш Миша Шамара. А и Шамара е женско име в Америка и е малко смешно.

Защо рапъри като Устата, Румънеца и Енчев нагазиха в чалгата, на която по начало бяхте обявили война?

На никой не сме обявявали война. Просто тази музика не ми е приятна. Ако те се усещат, че това нещо е ОК за тях, няма проблем. Всеки има да храни деца. Затова разбирам и оправдавам тяхната постъпка. Живеем в комерсиално общество и който ми говори за идеализъм. Устата намери една ниша, в която си бачка и си прави кинтите и много го боли кой какво говори.

Бихте ли направил дует с фолк певица?
Защо да записвам с чалга? Аз записах с DMX така че чалгите не знам дали ще могат да ми платят толкова, колкото бих им искал. Ако изскочи някакъв милион-два, бих се съгласил.

Участвахте във филм заедно с Фахрадин Фахрадинов. Вярно ли е, че е гей?
Фери е мой човек. Не съм забелязал такова поведение от него. Не мисля, че е. Познавам и приятелката му, тя е от тук. Българското племе е мръсна гад. Как да се гордея с България, като ми е трудно. Не искам хората в у нас да се гордеят с мен.

Освен музика с какво друго се занимавате?
С много неща се опитвам да се занимавам. Правя партита, вкарвам някакви звезди в България – диджей, реклама, всичко каквото искате. Ако някой има нужда да се свърже с нещо, аз съм за такива работи. Гледам да добутам, защото имам две деца и жена, сметки за плащане и трябва да правя пари. Нямам време за глупости. Искам да си живея живота прекрасно. Не съм ходил още в Хавай. Искам да стигна до там. Да си купя самолет, подводница и т.н.

Какви отношения поддържате с Ванко 1, след като излезе от затвора?
Чухме се няколко пъти. Не съм го виждал, откакто излезе песента със Снуп. Записва, работи човекът. Няма нищо, просто всеки си тръгна по пътя.

Виновен ли е наистина той?
Не мисля, че е виновен. Беше постановка, ама какво да правиш. Каквото и да кажа, всеки ще си има своето мнение по въпроса.

ИЛИ / ИЛИ

Шамара или Биг Ша?
Шамара започна Биг Ша ще завърши.
Snoop Dogg или DMX?
Puff Daddy
Азис или Милко Калайджиев?
Милко е пич. Познавам го. Азис не знам. Може би като човек е супер, но аз го приемам като продукт, ходещ с перушини в задника...
Чалга или метъл?
Метъл естествено.
Пари или слава?
Слава, парите идват.
Красива или интелигентна?
Чаровна.


Денка Колева



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и