Свързани новини

13.10.2010 16:44

Защо Анджелина не дойде да снима в България?

Видян 2452 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Досега правехме по 120 млн. на година от чужди филми, поради глупост и твърдоглавие ги изпускаме, докато Унгария взема по милиард.


Вместо да остане в историята на шоубизнеса целувайки Цеца Величкович, премиерът можеше да попадне в световния новинарски обмен в обятията на признатата за НАЙ-КРАСИВА на планетата Анджелина Джоли. Как я изпуснахме?


Анджелина ще прави режисьорски и продуцентски дебют с филм за сръбско-американската война в Босна. Понеже Белград подразбрал сюжета, не пожелал да допусне холивудската прима. Екипът й веднага се свързал с хора на Ню Имидж у нас, тъй като родните села и без да са бомбардирани, са едно към едно със сръбските и босненските с порутените си къщи и ферми.


Понеже продукцията ще е голяма и скъпа – за десетки милиони долара, и понеже неколкомесечен престой в страната ни ще доведе де що има папараци у нас, което пък директно ще се отрази като реклама и в резултат на нея - милиони приходи от туризъм, от Холивуд поискали финансови облекчения.


Инатливата българска администрация само това и чакала. За да отсече с любимото наше “Тая нЕма да стане” и със задължителния въпрос: Че коя е тая Джоли?!


И понеже никоя не е, тя наредила на хората си спешно да намерят резервна дестинация за снимките. Не се затруднили особено. Унгария веднага им предложила облекчения от данъци и такси в размер на 30%, за да лапне техните 30 милиона евро. Как финансира облекченията ли? Ами чрез собствен закон за меценатството. От такива дребни работи държавата изкарва над милиард лева годишно. Докато ние досега се задоволявахме с нищожните за кинобизнеса 100 – 120 милиона. Тази година обаче си останахме с единия Конан, сниман у нас, ако не броим няколко второкласни и третокласни продукции от типа Обгорелия 6 или Непобедимия 12. Даже тъй верния на страната ни през последните 10 години Жан Клод Ван Дам, който е заснел безчет филми у нас, избра съседна Румъния за поредния си екшън с елементи на драма и актьорска игра.


Парите на Холивуд спасяват положението при изтичането на чужди инвестиции от Източна Европа.


За страни с умна политика като Унгария и Чехия те носят всяка година приходи, които изравняват крехките баланси в хазната и се равняват на капиталовложения в няколко сериозни комбината за коли например.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева