20.08.2010 14:44

Тони Димитрова: С Тоника не си говорихме 4 години

Видян 4095 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С какво се занимавате в момента?
Имам малко почивни дни, но ги използвам рационално. Посещавам редовно  стоматолога си и ходя на плаж. Често спортувам. Обичам да плувам в басейн, защото съм добра в синия спорт и го предпочитам пред плацикането в морето. Домакинствам, чета много и гледам сериали, които пропуснах през последните години. Дъщеря ми е във ваканция и ни е страхотно заедно. Събирам и песни, но бавно, защото чакам да се родят моите.

Какво Ви накара да помогнете на Гого от Тоника за лечението му в Китай и означава ли това, че сте заровили томахавката с формацията?
Ние тези томахавки ги размахваме само на думи, защото даже и скандали не си спретнахме. Просто мълчахме 4 години. Ева и Гого са ми много скъпи, а когато някой скъп човек изпадне в беда, са излишни всякакви обяснения и изяснявания. Гого има нужда от помощ, бори се за живота си и би било цинично и нечовешко да си затрайкам и да се притая, да се правя на ощипана. Животът е това! Неговата болка е и моя болка. Ще му помагам с каквото мога и вярвам, че ще победи болестта.

Откъде се появиха слуховете, че със Стефан Диомов сте любовници?
Тези глупости тръгнаха още в самото начало на 1996 г. Знам и нечии усти, които ги изригваха. Страдах, страдаше и бившият ми мъж и може би това е една от причините за пукнатините в нашата връзка. Отказах се да опровергавам слуховете и не ме интересува дали ги има или не. Но ако е имало нещо между нас през тези 15 години, как така не се издънихме, как никой не ни засече? Няма как. Защото не е имало интимна връзка, само приятелство. И до ден днешен не ми се обръща езика да му говоря на ти, а само на Вие. Даже когато се караме понякога, пак му говоря на Вие. Диомов ми е скъп, обичам го, но с друг вид обич, а не любов. Та толкоз – който иска да вярва!

Отдавна хората говорят, че не се понасяте с Тоника, а преди това с Ваня Костова… Защо така се получава?
Ами няма да се женим с останалите. Не е необходимо да се обичаме. За мен Диомов, Ева и Гого са хората, с които се срещам, смеем се, плачем и винаги има какво да си кажем. Това не значи, че подценявам останалите – те оставиха след себе си прекрасни песни, изпети страхотно и аз им пожелавам още дълги години да го правят. В мое лице нямат душманка. Просто не сме близки.

Завиждат ли Ви?
И да е така, не мога да утеша никого. Аз си пея моите песни, не броя на никого парите и щастливите дни. Знам цената на славата и на безславието, така че който си няма друга работа – да си завижда.

Какво Ви обижда най-много?
Недоверието и пренебрежението и в личен, и в по-широк аспект. Случва се, когато някой ме подценява като човек и изпълнител, но също и когато на международните летища се отнасят с презрение към моя паспорт.

Колко важни са парите за Вас? Коментира се, че вземате големи хонорари?
Скоро, без да искам, попаднах в компания и слушах един много богат мъж да се хвали със своята изключително скъпа кола. Беше с присадена коса, жената до него го гледаше влажно възторжено - изкипрена с нови гърди и още подобрения. И той изглеждаше щастлив, защото си беше платил за всичко. Та за някой парите купуват щастие във вид на диаманти и мъничко любов, или секс и възхищение. Само че възхищението от банковите сметки на притежателя, такова „щастие” не е за мен. И не употребявам парите си за купено щастие. Те са ми важни да знам, че съм стабилна опора за себе си, за детето си и своите родители. Не ги броя, не ламтя, не ги стискам. За кариерата ще кажа следното: чуждата кокошка – патка! Има хора, които ми броят парите и участията. Аз пък твърдя, че явно съм ги заслужила, защото си ги изкарвам до стотинка. Никога не лъжа хората, т.е. да пея на плейбек. Не закъснявам, спазвам уговорките и не изнасилвам никого с непосилни изисквания. Броейки участията ми, нека онези, които го правят, да се замислят за безкрайните километри, за безсънните нощи, за това, че не мога понякога да се видя с детето си по цели седмици, че плащам на всички, с които работя точно и почтено. Защото в нашата професия също се изисква почтеност, не само показност. Не това обаче е моето богатство. Магдалена – дъщеря ми, брат ми и цялото наше семейство, прекрасните ми приятели – пръснати из цялата ни страна и извън нея, това заедно с песните ми и хората, които ги обичат – това е моята съкровищница!

Чувствате ли се уверени като родител и от какво искате да предпазите дъщеря си?

Кой родител в това време можа да бъде напълно уверен. От толкова простотии и грозни неща искам да я предпазя! И се опитвам да й бъда полезна. Знам, че трудното предстои - скоро ще влезе в тийнейджърската възраст, а с нея и аз. Нашите родители не са имали проблеми чак толкова с нас, но сега и наркотици, и безгащие, и духовно осакатяване дебнат отвсякъде. Засега й давам само  детски съвети, но вече знае че ще дойде денят и то сравнително скоро, когато ще има месечен цикъл, че когато се появят косми по ръцете и краката, не е лошо да си ги махнеш. Преди месеци се беше подстригала веждите с ножица, защото момчетата от класа й казали, че са грозни. Беше един от първите ни трудни разговори, за да я убедя, че не бива да се влияе от мненията на две момчета на по 10-11 г. И че е опасно да прави това. Мисля, че ме разбра.

Какво Ви се иска да се промени в държавата ни?
Ние трябва да се променим първо. Защото ние сме държавата. Ние много говорим и нищо не правим. Да се научим да спазваме правила, а не да им казваме „майната им”. Да излекуваме дребния терикатлък. Да бъдем отговорни и почтени. Обиколила съм доста държави и констатирах, че само в нашата колите са по-скъпи от човешкия живот. Те са се настанили на тротоарите, а ние ходим по улиците.

Кога да очакваме да минете под венчилото?
Не се задава на хоризонта. Предпочитам да мина под обичило.

Колко важна е за вас любовта?
Любовта ми понякога не просто върви, а тича. Не е отчайващо положението. Преживяла съм нормални човешки любови и смятам пак да ги преживявам.

Щастлив човек ли сте?
Щастието е любов, обратното също е вярно. И двете са на проливи и отливи. За някои щастието е в материалните неща. Това не е характерно за мен. Щастие е, когато се гъделичкаме и хапем с дъщеря ми. Когато има усмихнати и разплакани хора от моите песни също е щастие. Когато се влюбя и когато се влюбят в мен пак. Когато си взема новата книга на любим автор, когато съм с обичани от мен хора и когато аз и всички около мен са добре – как да не съм щастлива! А любовта? Ех, любовта е винаги добре дошла в моето сърце -  не съм чувала за някой, на когото да му е излишна.

За какво се молите най-често?
За най-човешките и нормални неща на света – за здраве, спокойствие и подкрепа от Господ.

Какво не можете да си простите?
Че някога запалих цигара и че не можах да изпратя лелите си и свекърва ми в последния им път. Понякога си казвам, че не мога да си простя наивността или желанието да помогна на някого, който не е заслужавал. Но не се вайкам дълго. Следвам съветите на майка Тереза – каквото и да става, прави добро!

Кое е най-голямото Ви постижение?
За това е рано, а и е нескромно да говоря. Но съм горда, че съм майка на Магдалена.

С какво печелите хората?
Те си знаят. Нямам репертоар за печелене на симпатии – нито от песни, нито от заучени фрази.

Коя е най-голямата Ви загуба?
Всяка загуба на близък и обичан човек е много голяма за мен. Няколко такива хора загубих и не мога да ги прежаля. Цял живот ще ми липсват. Моля се на Господ да не ме лишава от хората, които обичам и тях - от моята обич!

Имате ли истински приятели? Какви са близките ви хора?

Има и известни, и неизвестни, но за мен те са най-скъпите. Те са ми нужни и са направо безценни.

За какво тъгувате?
И за себе си понякога, когато се лутам между решения, несигурност. За бабите си, които изгубих много рано. За дядовците си, които не познавах. За болните и безпомощните хора. Тъгувам, че често на празниците сме двете с Магдалена, макар сред шумни хора и многотия. Сънувам онези, които съм обичала, но няма как да срещам и ми е тъжно понякога. Но това е животът – тъжен и весел.

Кое според Вас е нелечимо?
Освен някои болести, може би манталитетът или снобарията. Зависи от житейските уроци и шамари.

Кое е непростимо?
Целенасочената лъжа и прикритостта.


ИЛИ/ИЛИ

Пари или слава?

Нормалност

Обичана или уважавана?
Ценена

Красива или интелигентна?
Одухотворена

Сцената или спалнята?
Детската стая

Поп или фолк?
Поп и българска музика

Мачо или метро?
Свестен

Богат или влюбен?
Искрен и качествен


 


Деница Бобева, в. Супер 19'



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.