30.06.2010 14:39

Ева от Тоника: Ваня Костова има нужда от психиатър

Видян 10442 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Скандалите във формация Тоника ТЛЕЯТ от край време. През 2004 година, когато групата е разделена, обаче напрежението ескалира до краен предел. Започват злобни нападки и подмятания, а членовете на Тоника се надпреварват един през друг да се плюят. Първа огъня открива Ваня Костова. В Шоуто на Слави певицата изсипа куп обвинения срещу легендарните й колеги, като най-често споменаваното име бе това на Ева Найденова. Според Ваня съпругата на Гого не можела да пее, а само си отваряла устата, докато самата Костова извисявала „божествения“ си глас.
Така междузвездната война започна. Отговорът на Ева естествено не закъсня. Пред списание КОЙ Найденова разкрива сериозните лични и здравословни проблеми на колежката си.
„Ще дойде времето, когато ще разкажа всичко за Тоника. Става въпрос за финала и за старта на формацията. Тогава много хора ще разберат как Ваня е попаднала в Тоника. Тя просто не е наред! Има нужда от психиатър“, изригна Ева. Въпреки острите си думи, Найденова пояснява, че е един от малкото хора, които заявяват това съвсем добронамерено.
Изпълнителката разкри, че най-малко от всички в Тоника е работила Ваня Костова. Дори и за това кратко време обаче Ева осъзнава, че тя има не просто труден характер, както си мислят всички в началото на работата им.
„Тя си мисли, че има нужда от световна кариера и някой трябва да й я осигури. Съвсем откровено казвам, че й желая наистина да слезе на земята и да се оправи“, казва със загрижен тон Ева.
Тогава за първи път певицата разказва и анализира причините, поради които Ваня Костова е напуснала Тоника. Оказва се, че точно желанието да бъде на световна сцена кара едроватата изпълнителка да се чувства недооценена сред колегите си. Повече от 20 години тя е в постоянен конфликт с всички от групата и има претенциите да бъде най-добрата.
„Можете да получите повече информация от останалите членове на Тоника, които са работили с нея. За себе си мога да кажа, че Ваня нито ми е пречила, нито ми е помагала. Но винаги е дърпала чергата към себе си. За мен тя има доста странно въображение“, допълва Ева.
Въпреки всичко това за Найденова и колегите й Ваня Костова си остава един доста хитър и пробивен човек, който със зъби и нокти катери върховете на кариерата си. С тези си качества, плюс вокалните, е успяла навремето да измести от формацията другата вокалистка – Ани, която, според колегите й, вече дори е позабравена от най-верните почитатели на състава.
В началото на сформирането на Тоника Стефан Димов избира Ваня Костова и още едно момиче – въпросната Ани, за вокалистки. Много скоро става ясно, че втората от тогавашните девойки ще отпадне от титулярния състав. Така се и случва – по-оправната Костова успява да се наложи. Изпълнителката доста често постигала своето с чисто женски методи, които в началото колегите й смятали за черта от характера, но малко по-късно разбрали каква е истинската причина.
„Виждала съм я в ужасно състояние. Бях буквално ужасена. Тя изпадаше в невероятни истерии“, разказва Ева.
Оказа се, че дори за сверъхтеглото на Ваня нейната колежка има логично обяснение. То не е било хормонално заболяване или друга сериозна болест, както мнозина предполагаха. Причината е съвсем по-различна. „Ваня не е болна от нищо. Тя просто обича да преяжда“, разкрива Ева в същия брой на КОЙ. Малко по-късно по повод апетита на Ваня дори започват да се разказват вицове. Единият от тях бе, че Костова отслабвала, като поглъщала цяла баница за закуска.
Освен всичко останало Ева смята, че Ваня е велика манипулаторка. „За да се стигне до това положение, някой трябва да й го е позволил. Ние сме Фамилия в работата, а тя по едно време мислеше, че всички трябва да я обичат. И заради това, че не беше обичана, реши да напусне“, завършва разказа си Ева.
И въпреки че народната поговорка гласи, че лошата дума не се забрава, Ваня Костова бе една от първите, които се отзова на концерта в помощ на болния съпруг на Ева – Гого. На сцената на зала 1 на НДК певицата изпя „Приятелство се подарява“ в трио с Росица Кирилова и Мими Иванова.


 Малко хора знаят, че преди на напълнее, Ваня Костова не само е имала ХАНШ, но е била анорксичка.


Певицата с уникален глас била най-слабичкото девойче в Бургас, като хората дори са се чудели как е държи на тъничките си крачета. Ако по онова време можеше да се прави кариера на топмодел, Костова вероятно би се хванала с нея.
След като родила обаче, дамата започнал прогресивно да напълнява. Отначало това било здравословно, предвид твърде крехката й психика.
Портъгването на кариерата й осигурило неизчерпаем финансов ресурс и Костова набързо се превърнала в апетитно закръглена дама. Близки до звездата дори твърдят, че и до ден днешен та живее с девиза Ям, за да живея, живея, за да ям.
Познатите й се учудват на честотата на хранене на певицата. Костова поглъщала сериозно количество храна, като сядала на маса поне пет пъти дневно, а понякога дори и повече. Колеги, които са я засичали по участия, твърдят че процесът е почти непрестанен, в което няма нищо осъдително.
И все пак някои случаи са направо покъртителни. Свидетели се кълнат, че на закуска Ваня е способна да погълне две големи пици.
Явно поуплашена от всичко това Костова е започнала да бистри стратегия как да отслабне и отива на процедури в родопския град Лъки. Това обаче също не помогнало, тъй като когато обезумеела от глад Ваня отскачала до близката закусвалня.
Освен всичко останало на Костова се налага да се пребори с друга коварна болест – рака. Певицата заболяла от тумор в гърдата, малко след като напуснала санаториума в Лъки. Синът й Боян, разкри участта на майка си по време на 50-годишния й юбилей миналата година. „За щастие всичко свърши. Успяхме да надвием коварната болест“, сподели Боян.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Данте Алегиери - Ад

Ново издание на Ад в превод на Кирил Кадийски

След поредицата български преводи на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови