Свързани новини

02.06.2010 12:35

Половината шоубизнес роден от ВИС, Слави - подкрепен

Видян 8116 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.3333
много слаба слаба добра много добра страхотна

Какво е ОБЩОТО между Емануела и Галка, между Диляна Попова и Кондьо, между Софи Маринова и Владо Карамазов, между Николина Чакардъкова и Цеци Красимирова, между Мариян Кюрпанов и Володя Стоянов, между Ники Илиев и Нети?
Всички тези звезди и звездички са рожби на великия клан Илиеви и неговата групировка ВИС!
Когато пише романите си, в които разказва за тайния живот на групировката, покойният писател Христо Калчев ги нарича на римските императори. Първата книга се казва Нерон Вълкът, втората – Калигула Бесният.
Това не са просто императори, а такива владетели, които историята познава като големи бохеми и като приятели на изкуството.
По ирония на съдбата цялата история тръгва от града, който по времето на Римската империя се нарича Пауталия. Днес носи друго име.


Всичко тръгва от Кюстендил. В зората на демокрацията, когато трупат пари покрай контрабанда през американо-сръбските войни с нарушения на югоембаргото, братя Илиеви намират един от начините да съчетаят полезното с приятното като обединяват любимите си певци в една компания. Всъщност те подкрепят свои съграждани и приятели, които вече са стартирали в шоубизнеса – други двама братя – Касъмови. Изпълнителите на тяхната Ара като Володя Стоянов и Софи Маринова ден и нощ забавляват босовете в любимите им заведения. Докато Васил е по-сдържан, Жоро е любимец на певците – засипва ги с ултра щедри бакшиши.


Самият Слави Трифонов и Ку-ку също са издавани от тях. Колко пъти артистите са пърхали около босовете Илиеви, сигурно е трудно да се каже. Факт е, че особено в хъшовския си период Дългия е забелязват неведнъж не само да пее и да свири, но и да беседва делово из софийските заведения за срещи с Главния, както викаха на Жоро Илиев.
Пак по ирония на съдбата, романа на неговия живот приключи точно във фолкзаведение. Босът беше застрелян пред сквоя увеселителен комплекс Мултиплейс на Слънчев бряг. Именно в това заведение той изкара своето последно лято преди пет години. Всяка вечер беше обкръжен от фолкзвезди и манекенките на ВИС-аджийската агенция Ексграунд.


Мая Илиева я основава с Дим Дуков в средата на 90-те години. Заради съдружника на съпругата на бившата манекенка от Кюстендил и съпруга на Георги Илиев, фирмата бързо натрупва контингент от красиви момчета. Сред тях са сегашните тв звезди и секссимволи Ники Илиев и Владко Карамазов, шестия по хубост в света Мариян Кюрпанов – преди това бодигард в сикаджийската лятна дискотека Алиби.
Има и девойки като избягалата от Визаж Цеци Красимирова и незигрялата като певица и съпруга на Дони – височката Нети. После идват превърналите се в гаджета първо на звезди, а след това на наследника на ВИС Таки – Диляна Попова и Боряна Шехтова.
Когато Дим Дуков се захваща с първия миксклуб в България Спартакус, шеф на агенцията става тогавашната приятелка на Тодор Славков – Илона Цакова. Тя обаче не проявява нужния бизнес нюх и е изместена от Розалия Тинкова. Русата амбиция дори събира пари за участие във фирмата.


Жената на шофьора на Илия Павлов става съдружничка със съпругата на боса. Дълго време тя се опитва да измести с размах и привличане на най-добрите модели вечния конкурент – Визаж. Розалия обаче не успява да издържи на темпото и е принудена да се откаже. Омъжва се за немец и емигрира в Лайпциг. В моделинга я наследява сестра й Вера, с която обаче отношенията им се обтягат. В момента агенцията няма публичност, но на мястото на централата й светкавично се строи бизнесцентър, както ви показахме в миналия брой на Супер 19’.
Ще попитате къде са в тази история попзвездите, които изброихме  в началото? Веднага отговаряме. Освен модна агенция, Мая Илиева имаше и заведения. Върхът на стила й бе първия Буда бар в хотел Радисън, който се разположи на мястото на легендарния нощен бар на хотел София на Опашката на коня.
А повечето хора вече са забравили другия й проект – ресторант Опера – първият опит за гурме и европейска кулинария в България. Заведението нашумя с пеещите си келнери.
Звездите на програмата Наско и Тони, които известно време бяха дует, а после се пробваха със солови кариери. Техни подгряващи бяха Миро и Галка, които впоследствие, останали без работа със закриването на ресторанта, направиха Каризма. Някъде наоколо витаеше и Орлин, който по-късно нашумя като колист на група Каффе и скандала с първото българско участие на Евровизия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион