Свързани новини

09.03.2010 17:28

Д-р Хаус: На моменти се чувствам пълен идиот

Видян 2160 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хю Лори (51, близнаци, роден в Оксфорд и завършил в Кембридж, щастлив съпруг и баща на 3 деца), никога не е учил актьорско майсторство.


Неговата състудентка и приятелка Ема Томпсън е тази, която го представя в киносредите и така започва неговата кариера, за да достигне своя пик на световна популярност като странния чаровник д-р Хаус. Ето какво разказва за себе си Хю Лори пред италианското издание на Ванити Феър:


„Баща ми е по-известен като олимпийски шампион по гребане  през 1948г, но всъщност беше лекар. Помня, бях 14 годишен,  веднъж той ме взе със себе си на работа – явно искаше да разбере дали ме влече медицината. Сигурно щеше да му хареса, ако бях продължил традицията. Но не ми оказа никакъв натиск. Ако има нещо  общо между него и д-р Хаус, то е логическото мислене, мъдростта. Разбира се, Хаус е незрял човек, а татко съвсем не беше такъв. Не знам какво щях да работя, ако не бях влязъл в киното. Днес, на 50, се чувствам дилетант, взет под наем в киното. Около мен актьорите идват все от  престижни школи – а аз нямам каква диплома да си окача на стената.  Естествено опитът, практиката компенсират. Но все си мисля, че сценичната треска нямаше да е така силна, ако бях учил занаята”.


Световноизвестният ироник разказва своя метод за концентрация, който има много повече общо с д-р Хаус, отколкото със Станиславски:


“Как побеждавам притеснението? Извън литрите водка? Опитвам се да бягам от рутината. Четох, че за да накара човек мозъка си да работи на по-бързи обороти и по-ефективно, трябва да върви на заден ход – така го поставя в ситуация на опасност и държи нащрек всички сетива. Дали го изпробвах? Да не съм луд?...“


Хю Лори, освен другото, е и писател – първият му, засега единствен роман, е трилър и бестселър на име Търговецът на оръжие. Дали продължава да пише?


„Да, в първия си роман човек разказва живота си, във втория – вече трябва да измисля. Всички казват, че втората книга е много по-трудна от първата, затова реших – ще я прескоча и ще мина направо на третата.“


А какво се случва в 6-и сезон на култовия сериал? Ще „се вземат“ ли накрая д-р Хаус и д-р Къди?


“И двамата са пожертвали чувствата в името на кариерата. Да, той може да не е чак влюбен в нея, но със сигурност е силно привлечен. Взаимно се дразнят, а се знае - щом някой те дразни, значи те интересува. В 6-ия сезон, моят герой е под наблюдение за зависимост от обезболяващи. Той за пръв път не успява да приложи способността си за лечение и стига до въпроса „кой съм аз?“. И разбира, че истинската дрога за него  - тази, която го прави щастлив и същата, която го води до припадък – е работата. Дава си сметка, че живее, за да поставя диагнози”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Съвсем не лош ден

Съвсем не лош ден, макар че може би ще се наложи дълго