Свързани новини

15.02.2010 15:47

5000 танцьори на карнавала в Рио

Видян 1516 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Рио де Жанейро за пореден път е във властта на самбата. В традиционното през първата нощ шествие тази година ще участват шест училища по самба с между 3500-5000 танцьори, съобщи БГНЕС.
Градът на най-бляскавия карнавал в света всяка година привлича между половин и един милион туристи. Според местните обаче   пищната фиеста в Рио е за пред чужденците, а истинското веселие е в по-малките градчета.
Стартовата нощ на прочутите дефилета бе открита с червено-бели цветове от училището по самба на Униао де Илха Уоткри. Танцьорите почетоха Испания с Дон Кихот, рицарят на невъзможните мечти. Темата Бразилия на всички богове ще бъде представена от училището Императриз Леополдиненсе. От Унидос да Туджика пък пазят в тайна темата на своето шествие. Друго училище – Вирадуро, което стана известно с това, че избра „кралица“ на 7 години, ще се вдъхнови от Мексико за своята постановка. Шествието ще завърши призори с известната Бейджа-Флор, която ще отдаде почит на Бразилия в годината, когато футуристичната столица на страната празнува своята 50-годишнина.
Още звезден блясък на дефилетата, подкрепяни от 90 хиляди зрители, трябва да донесат американската поп-звезда Мадона, австралийският актьор Хю Джакман и Парис Хилтън. Фиестата, в която царстват танцьорите, се провеждат на Самбодрума, построен преди близо четвърт век от архитекта Оскар Ниемейер.
Първият фестивал в Рио де Жанейро се е провел през 1723 г., но познатият ни днес парад датира от 1830 г. Карнавалът е европейска традиция, която католиците колонизатори пренасят в Новия свят, а африканските роби с техните страстни ритми и движения превръщат в истинска фиеста.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

водолей

Използвайте деня, за да размислите

Използвайте деня, за да размислите и да се