Скарлет Йохансон
01/02

Свързани новини

30.05.2023 15:08

Скарлет с $40М от войната с Дисни, но със слаб филм в Кан

Видян 3366 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Борис Ангелов
Специален пратеник на 19 минути

Скарлет Йохансон дойде в Кан на крилете на уникалната си победа над великото филмово студио Дисни в съда, донесла й 40 милиона долара и почитанията на всички кинотворци и с главна роля в пълния със звезди филм Asteroid City на Уес Андерсън. Която беше голяма надежда за нея да си върне изкушената публика след последното й участие през 2005 г. – и наш  първи фестивал, в Мач пойнт на Уди Алън, когато тя беше само на 20.



Скарлет е много различна оттогава, но ако според Варайъти предишния път в Кан е имала „противоречива роля” – според нас всъщност е доста добра като Нола, какъвто е и филмът – този път много по-интелектуалната героиня на талантливата красавица е поставена в доста по-слаба продукция. Не само по наша преценка, но и на журито.
Asteroid City е саркастичен филм за американския живот и основните типажи в щатското общество, за страховете и митовете, които го водят. И за пълзящата, покрай постоянния контрол и ограничаване на общуването и словото, несигурност на всички за всичко.


Но Андерсън не успява да оползотвори и да направи жив и интригуващ разказа за контакт с извънземни на случайно озовали се в град от селски тип насред пустинята чешити, въпреки участието на огромна армия от доверили му се фантастични актьори.


Между тях не е само Скарлет, а и двукратният носител на Оскар Том Ханкс, който също като нея пристигна за канската премиера. Вътре са Eдуард Нортън, Тилда Суинтън, Ейдриън Броуди, Марго Роби, Уилем Дефо, Мат Дилън, Стив Карел, Лив Шрайбър, Джейсън Шварцман, Джефри Райт, има и още - нямат изброяване.
Заради почернената коса, стайлинга и маниерите на светска дама, особено в първите моменти, когато се появява във филма, Скарлет напомня на Изабела Роселини от златните й години. Но общо взето играе себе си.
Участието в Кан за нея е артистичен реванш срещу всичко, което Дисни избълва срещу нея преди и по време на съдебната им близо 2-годишна битка от юли 2021 г. до май т.г, като се почне от заплатата й от $20 М на филм. Това по-конкретно е сумата, срещу която хубавицата и най-скъпоплатена актриса в света се е снимала в Черната вдовица, заради чието допълнително и укрито от нея разпространение се водеше спорът, на поделението на мегакомпанията Марвел.


Беше много тъжно и разочароващо, особено като се има предвид, че бях и бременна по същото време, т.е. много по-емоционална. Добре, че скоро се роди бебето и ме разсея, откъсна ме от фиксацията върху тази история”, разказва Скарлет пред Варайъти.


Малцина са в цялата история на Холивуд артистите, дръзнали да се изправят фронтално срещу киногиганти – Ланкастър, Костнър, Сталоун и само две дами – Оливия де Хавеланд и Елизабет Тейлър. На последната е и рекордният триумф над студио - тогавашни $7М, днешни $60М, на които Лиз осъжда през 1964 г. 20 Сенчъри Фокс за подобно заобикаляне на дължима на актрисата сума като дял от общите приходи на Клеопатра.
Защо Скарлет спечели толкова пари? Защото доказано от статистиката е носещата най-много приходи звезда сред двата пола в цялата киноинудстрия – нейните филми са донесли общо $14,52 млрд.
„Майка ми, чието преместване, заедно с мен в Калифорния след развода с татко беше причина да вляза в холивудските филми, като тийнейджърка настояваше да снимам само през ваканцията, за да си гледам уроците, сега е човекът, който най-много държи да си защитавам правата и да искам достойно и поне равно с мъжете заплащане”, заявява Йохансон пред Варайъти.


„Нямаше случай да изляза да обяд или на вечеря и някой в заведението да не дойде да ме поздрави, да изкаже подкрепа, че се боря – непознати, които изобщо „не са с кожата си в играта”, разказва днес сексбомбата.
След споразумението на Скарлет и студиото, сякаш нищо не е било, тя влиза в нов негов проект Кула на терора. 38-годишната нюйоркчанка даже споделя, че от 2 г. има семейни пропуски за Дисни Свят във Флорида, където живее оттогава, заради работата за кинокомпанията, базирана там. Много обичала още да се чувства дете като посещава тематичния парк. „Израснала съм с анимациите на Дисни като Малката Русалка, Аладин, Цар Лъв. Още си пускам саундтрака му, а понякога си гледам и филмчетата.


Победата срещу Дисни е позволила на Скарлет да отдели 2 месеца от претоварения си график и да снима срещу нищожните за нея $4131 на седмица в Испания в артфилма на Уес Андерсън, представен в Кан.
Следващият й ангажимент, който ще видим, е за тв платформата на Apple, заедно с Чанинг Тейтъм за продукцията Проект Артемис.


Да бъде първа й е дадено по рождение, от момента, в който се появява в своето бохемско семейство от Гринич Вилидж, Манхатън с 3 минути преди своя близнак Хънтър. Дебютира още 9-годишна в шоубизнеса, а на 17 вече е световна звезда с Изгубени в превода на София Копола, който веднага й носи БАФТА и номинация за Златен Глобус, въпреки че се чувства не много щастлива по време на снимките, защото е разделена от първото си гадже.
Сега Скарлет е омъжена за трети път. След браковете с колегата й Раян Рейнолдс и с френския бизнесмен Ромен Дориак, от когото е нейната дъщеря Роуз, 8, се хвали със своя съпруг Джост. Определя го като „прагматичен”.



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

"Много се вълнувам да споделя с вас, че на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв