Какви са принципите, заложени в неговото изграждане и как концепцията за НЕОтопията може да въздейства на този процес?

Свързани новини

24.03.2023 11:33

Спектакълът Неотопия провокира сетивата

Видян 2231 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Театър на сетивата София отправя провокация към всички любители на нестандартните артистични форми и силни емоционални преживявания с най-новата си творба: “НЕОТОПИЯ” е интерактивен и имерсивен спектакъл, създаден по методите на театъра на сетивния лабиринт. Това е артистично - изследователски проект, който продължава и развива нататък наратива за “НЕОнавтите” - учени-артисти, които провеждат своите поетични изследвания в полето на НЕОбяснимото, НЕОпределеното, НЕОграниченoто и НЕОбозначеното на картите.


В него зрителят приема ролята на главно действащо лице в едно вълнуващо индивидуално пътуване в дебрите на вътрешния свят, в който се изострят всички сетива на една напълно нова територия, отвоювана чрез интуицията и въображението от полето на абсолютната потенциалност. Спектакълът „НЕОТОПИЯ“, случващ се в сградата на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) изследва колкото темата за емоционалната архитектура, толкова и за архитектурата на емоциите. Как се създава спектакъл-сграда, чиито основни градивни елементи са емоциите? Може ли такава архитектура да диша и танцува? Кои са архитектите на този НЕОнавтски свят? Какви са принципите, заложени в неговото изграждане и как концепцията за НЕОтопията може да въздейства на този процес? На тези и още въпроси се търсят отговори в процеса на създаване и представяне на изследователския ни, неонавтски спектакъл.НЕОТОПИЯ не е бяло петно на картата, а начало на карта, която не може да бъде разчетена чрез символите на познатата картография. Тя е карта на картата, чиято ориентация може да се постигне единствено чрез интуицията.


В този смисъл НЕОтопията израства от познатото като го разширява и разгръща до немислими измерения. НЕОТОПИЯТА е потенциално начало на цял нов свят. Към момента преживяването се радва на завиден интерес - билетите за първите четири представления бяха напълно изчерпани още преди премиерните дати в края на февруари. 


“Отново невероятно пътуване към необятното, към Вселената, която се намира във всеки един от нас! Преплитане на тъмнина и светлина и преодоляване на самоубийственото и илюзорно чувство за сигурност, което води и провокира всяко наше действие. Благодаря на целия ви екип, че провокирате завръщането ни в настоящето и разчупването на матрицата, в която донякъде сме принудени да живеем” - разказва завърнал се от преживяното участник. “Обичам да бъда герой от сюрреалистичен филм - нещо, което само вие можете да постигнете! Страхотно и трансформативно преживяване! Поздравления” - е още един от десетките топли отзиви за спектакъла.Следващите няколко възможности за потапяне в “НЕОТОПИЯ” са на 25 и 26 март и през април - на 8, 9, 22 и 23 април, между 18 и 21 ч.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

риби