Протестиращи срещу монархическата институция и искащи въвеждането на републикански режим излязоха по улиците на Лондон

Свързани новини

14.03.2023 14:15

Нови протести срещу крал Чарлз III в Лондон

Видян 1243 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Протестиращи срещу монархическата институция и искащи въвеждането на републикански режим излязоха по улиците на Лондон, пише Мирър. Недоволстващите освиркаха крал Чарлз III, който присъства на църковна служба по случай Деня на Британската общност. Протестът беше организиран от неправителствената организация "Република" и се проведе около Уестминстърското абатство.


Противниците на краля носеха плакати с надписи "Долу короната" и "Той не е моят крал". Това е поредната демонстрация срещу Бъкингамския дворец за последните десет дни. Само преди седмица кралят и кралицата-консорт Камила бяха освиркани докато бяха на посещение в провинциалното градче Колчестър. От "Република" започнаха да засилват митингите си срещу монархът с наближаването на коронацията му, която ще се състои на 6 май. Те определиха Чарлз като "натрапник в костюм, който харчи парите на данъкоплатците". Водачът на протестърското движение Греъм Смит каза, че "държавния глава трябва да бъде критикуван като всеки друг политик".


Запитан от журналисти защо неговата организация прави протести срещу краля, а се е въздържала от критика докато царуваше майка му, републиканецът призна: "Кралицата беше прекалено популярна, всеки директен протест срещу нея щеше да отблъсне обществото. Подигравките с нея нямаше да се приемат добре". От "Република" вярват, че наследствената монархия противоречи на всички демократични принципи и за това трябва да бъде отстранена. Те смятат, че държавният глава, чиято роля е да държи под контрол политиците, също трябва да бъде избран от обществото.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 14.03.2023 15:09

    той не е стока, ама и така наречените републиканци са хейзъри, борещи се да заграбят тези 88 милиарда британски лири, собственост на двореца, с други думи - глобалисти, затова ръчкат не особено умните Меган и Хари да плюят по тази институция

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и