Етюд за "Жена в синьо" на Ив Клайн: източник

Свързани новини

23.02.2023 10:35

Брад има артколекция за десетки милиони

Видян 799 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Награждаваният актьор Брад Пит е известен не само с таланта си във филмовата индустрия, но и със страстта си към изкуството. Притежава лична колекция от произведения на изкуството на някои от най-известните художници на XX и XXI век и активно инвестира в света на изкуството.

Любовта на Пит към изкуството се заражда още в ранна възраст, когато заедно с родителите си посещава Окръжния музей на изкуствата в Лос Анджелис. Продължава да се интересува от изкуство през цялата си кариера на актьор, като често прекъсва снимките, за да посещава художествени галерии и музеи. Страстта на Пит към изкуството личи от личната му колекция, която включва творби на някои от най-знаковите художници на нашето време.

Една от най-забележителните творби в колекцията на Пит е "Етюд за жена в синьо" - картина на покойния френски художник Ив Клайн. Творбата е синя монохромна картина, която въплъщава характерния стил на Клайн и е определяна като едно от най-значимите произведения на следвоенното изкуство. Известно е, че Пит е почитател на творчеството на Клайн и през годините е инвестирал в няколко негови творби.


Друг художник, чиито творби са включени в колекцията на Пит, е Жан-Мишел Баския - прочут американски художник, известен с уникалния си стил на графити и улично изкуство. Творбите на Баския често отразяват културните и социалните проблеми на неговото време, а използването на текст, символи и образи създава мощен визуален език. Твърди се, че Пит е почитател на творчеството на Баския и е закупил няколко негови картини, включително "Без заглавие (Печо/Орея)", продадена за над 8 милиона долара на търг през 2007 г.


 На снимката: Етюд за "Жена в синьо" на Ив Клайн



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

лъв