Резервирането на хотелска стая изглежда лесно

Свързани новини

05.09.2022 10:19

Най-лошите грешки, които можете да допуснете, когато резервирате хотел, според експертите

Видян 2513 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Резервирането на хотелска стая изглежда лесно. В края на краищата, всичко, което е необходимо, е да се седнете на компютъра и да кликнете върху "резервирай" или да се обадите, нали? Грешка. Ето пет често срещани грешки, които трябва да избягвате, когато резервирате хотел, и как да получите възможно най-доброто настаняване според двама опитни експерти.



Не получавате цялата необходима информация за стаята

Според Джон П. Макмахон, президент и главен изпълнителен директор на Five Star Alliance, онлайн туристическа агенция за най-добрите хотели в света, е изключително важно пътуващите да разговарят с истински човек, за да получат всички необходими точни данни за всяка стая. "Пътуващите трябва да използват сайтове за резервации, които предлагат обслужване на клиенти на живо, които могат да помогнат в процеса на резервация", казва Макмеън. "Има много сайтове, които предлагат тази услуга, и много от тях са в пазарни ниши като луксозни пътувания, приключения и медени месеци.


Да не се питате защо една стая е толкова евтина
 
Важно да поставяте всичко под въпрос и да задавате конкретни въпроси.

"[Питайте] неща като: "Има ли строителство в хотела?" - казва Макмеън. "Веднъж се настаних в хотел в Тампа, който имаше изглед към реката. Единственият проблем беше, че прозорците бяха покрити с лепило, защото почистваха фасадата на сградата. Толкова за гледката. "

Важно да попитате за всички други такси, които могат да се начислят и при тези добри оферти.
 
Трябва да зададете въпроси като: Има ли курортна такса? Включен ли е данъкът? Включена ли е таксата за обслужване? "Обикновено хотелите не разкриват цялата тази информация, докато не въведете кредитната си карта, а след това начисляват множество допълнителни такси, които правят стаята за 199 долара почти 300 долара. Освен това поискайте да ви съобщят писмено за неустойките при прекратяване на договора".
 

 Избор на тарифа без право на възстановяване

Експертите предупреждават за опасностите, които крие резервацията с предплатена цена, която не подлежи на възстановяване.

"Да, знам, че са с 20 долара по-евтини, но хотелът взима парите ви точно тогава и там, а ако се наложи да се откажете, не ви връщат парите при никакви обстоятелства", казва той. И тъй като има много измами, Джим Аугеринос, президент на Perfect Honeymoons и консултант по луксозни пътувания, казва, че е добре да се уверите, че потвърждението ви е в писмен вид.


"Винаги трябва да се уверите, че сте получили имейл за потвърждение с действителен номер на потвърждение от хотела", казва той. "Дори разпечатвам това потвърждение като доказателство, че имам резервация."


 Във всеки хотел има скрити предимства и подобрения, които само чакат да бъдат открити



Във всеки хотел има скрити предимства и подобрения, които само чакат да бъдат открити. Но, както обяснява Макмахън, тук е мястото на туристическия консултант, който може да знае за наличните подобрения преди вас.

"Консултантите по пътуванията поддържат връзки с главните мениджъри на хотелите и персонала по продажбите", казва той. "Много туристически консултанти имат договори с хотели за автоматично повишаване на качеството на резервациите. "

Но ако се налага да действате сами, Аугеринос казва, че сега е моментът да включите чара си. "Убий ги с доброта. Персоналът на рецепцията обикновено се занимава с хора, които бързат или са разстроени заради стаята си", казва той. "Така че бъдете единственият човек, който всъщност е ангажиран и мил с тях - това върши чудеса и те ще искат да се свържат с вас. "


 Не се възползвате от професионална помощ

Макар че и Макмахон, и Аугеринос работят в бранша, думите им са верни: професионалната помощ при пътуване е един лесен начин да си осигурите успешно пътуване. Да вземем за пример разбирането на истинския пейзаж на дадена дестинация.

"Консултантите по пътуванията познават дестинацията и могат да погледнат по-широко, отколкото пътник, който говори с хотел, който ще ви каже това, което искате да чуете", казва Макмеън. "Всички хотели казват, че се намират в центъра и на 15 минути от летището. Какво обаче означава това? Централно за какво и 15 минути в колко точно часа?"


 Аугеринос добавя, че консултантите по пътуванията може да знаят за по-добри дестинации, ресторанти и възможности за забавление от вас, което ги прави много по-полезни от домашната ви дъска в Pinterest.

"Останалите туристически агенти в бранша. . . са най-добрите", казва той. "Нашата компания празнува 30 години в бизнеса, така че само си представете контактите и връзките, които сме установили по целия свят.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.