В началото на 2000 г. от фонтана са изтеглени над 800 000 долара

Свързани новини

16.08.2022 11:12

$1,6 М хвърлят туристите във фонтана Треви годишно

Видян 1683 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Рим фонтанът Треви от 18-и век е едно от най-известните места, които туристите избират да посетят. Всяка година милиони посетители се стичат до италианската забележителност, за да се снимат и да се включат в традицията, като хвърлят монета.

Легендата идва от филма "Три монети във фонтана" от 50-те години на миналия век, носител на "Оскар": когато някой хвърли монета във фонтана, той ще се върне отново в града. Ако хвърли две монети, ще срещне любовта си, а ако хвърли три - ще се ожени. И накрая, който хвърли четири монети във фонтана, ще стане богат! Но според традицията има определен начин, по който туристите трябва да хвърлят монетата. Те трябва да сложат дясната си ръка на лявото си рамо!


И може би една монета не ви се струва достатъчна, но когато става въпрос за хиляди монети всеки ден, осъзнавали ли сте колко пари хвърлят туристите като цяло? Всъщност фонтанът се пълни толкова бързо, че работниците в град Рим всяка вечер почистват пода му, за да съберат дневната плячка.


В началото на 2000 г. от фонтана са извадени над 800 000 долара. Сега цифрата се е удвоила и е нараснала на 1,6 милиона долара. Всички събрани средства се даряват на благотворителни организации, включително приюти за бедни хора. Този впечатляващ ръст се дължи на нарастването на туристическия поток и на второ място, на факта, че монетите се събират ежедневно от общинските служби и по този начин не позволяват на крадците да задигат монетите на туристите през нощта.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се