Фарсът на Рубен Остлунд Triangle of Sadness, което на български се превежда като бръчки „на интелигентност” (онези бразди на челото, които се образуват над носа между веждите ни, а понякога и с една хоризонтална между тях), спечели изненадващо Златната палма в Кан

Свързани новини

30.05.2022 09:30

Фарс за богатите и известните спечели Палмата в Кан

Видян 1590 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Фарсът на Рубен Остлунд Triangle of Sadness, което на български се превежда като бръчки „на интелигентност” (онези бразди на челото, които се образуват над носа между веждите ни, а понякога и с една хоризонтална между тях), спечели изненадващо Златната палма в Кан.


 


Филмът разказва за топмодел и приятелката му инфлуенсърка, които попадат по нейна линия на круиз със суперяхта, събрала на борда милиардери под командата на вечно пиян капитан – социалист – в ролята е Уди Харелсън, която е потопена и част от тях оцеляват на, както си мислят, самотен остров, докато не се оказва, че всъщност са били в съседство с курорт.



Див кикот, ала и доста повръщане, даже прекомерно много, диаманти и лукс, но в същото време и реки от фекалии, съпътстват острата социална и антиамериканска критика, която изтъкава философската нишка на филма.




Докато единият фаворит в предварителните анкети между световноизвестните критици Le Otto Montagne – прекрасна история за приятелството, насред удивително заснетите Алпи в малко познатата им част откъм крайния и специфичен италиански регион Вале д’Аоста, все пак взе наградата на журито, то другият – Armageddon Time на Джеймз Грей с Ан Хатауей и Антъни Хопкинс в главните роли, не спечели нищо в крайното класиране.


 


Филмът разказва за миналото на режисьора в Щатите в началото на 80-те години, като третира еврейско-афроамериканската тема и отношенията между малцинствата на ниското им равнище с понякога убийствена за обществото и особено за политиката в САЩ и за народностите характери на общностите критика, представена през уж невинна история за деца и родители. Не е и точно Уди Алън за бедни, ако така сте ме разбрали. По – сериозно и по – грозно е. С удивителен Антъни Хопкинс за пореден Оскар, разбира се. Той не можа да дойде на фестивала.


 


Трудният за издържане Престъпленията на бъдещето на Дейвид Кроненбърг,  антиутопия, в която върховното забавление в нашето грядуще е татуиране на вътрешните органи на човека, а всички разправят как хирургията е истинският секс, очаквано не бе харесан от журито, въпреки безупречния Виго Мортенесен и доста добрите в ролите си Леа Сайду и Кристен Стюард.


 


Каквото и да се говори, най-голям интерес предизвика завръщането на големите холивудски студия на Кроазет. Те имат обща битка, заедно с фестивала, срещу стрийминг платформите и този път отбелязват точка в нея. Даже две. Това са филмите Топ Гън: Маверик и Елвис, които първи ви представихме от мястото на събитието – техните световни премиери на Лазурния бряг.


 Делян Сталев


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще