Том Ханкс, около чийто образ се върти филмът, прави роля за 3-ти Оскар като мениджъра Том Паркър, който създава най-продавания певец в историята като бранд

Свързани новини

26.05.2022 13:22

Елвис за Оскар от Том Ханкс

Видян 4203 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Филмът Елвис е още един удар на Кан в общата борба на феста и големите холивудски студиа срещу платформите. Том Ханкс, около чийто образ се гради сюжетът, прави роля за 3-ти Оскар като мениджъра Том Паркър, който създава най-продавания певец в историята като бранд.


 


И не е сигурно дали ролята му във филма е поддържаща. На ниво е и Остин Бътлър, приличащ на нов Брад Пит, в образа на самия Елвис. Той е органичен и перфектен, без следа от клишетата на имитаторите на безспорния Крал на музиката на 20-и век.


 


Баз Лурман обаче не е направил само история на звезда, обилно разтопена в красивата й музика. Филмът връща лентата към епохата от 50-те до 70-те г., когато Америка се бори за много свободи, претендирайки иначе за лидер на свободния свят.


 


И напомня колко много нашата култура днес дължи на Елвис, на неговата смелост и на любовта му. Любовта, която го убива, както подчертава Лурман.



Гледайте този филм, у нас го пускат през юни!


Делян Сталев




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци