Свързани новини

20.09.2021 12:11

Роджър Уотърс нарече колегите си от Пинк Флойд незначителни

Видян 1301 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Роджър Уотърс написа песни, които промениха рокмузиката, той промени и начина, по който се правят рокалбумите и рокконцертите. Басистът, вокалист и автор на голяма част от песните на "Пинк Флойд", разказа в интервю за подкаста WTF,  защо е решил да напусне групата и какво мисли за останалите членове на „Пинк Флойд“, предаде Сега.

Както обикновено през последните близо 40 години Роджър Уотърс отново нападна бившите си колеги от обичаната от милиони група. В интервюто той твърди, че китаристът/певец (и също автор) Дейвид Гилмор и покойният клавирист/вокалист Ричард Райт винаги са се опитвали да го потискат, докато е бил в групата.

„Да се ​​махна от „Пинк Флойд“ беше наистина много важно за мен, когато го направих“, казва  Уотърс.

— Защото осъзнахте, че групата е изчерпана и няма някъде да се развивате, или какво? — пита водещият.  

„В „Пинк Флойд“ бях в много токсична среда ... Дейвид (Гилмор) и Рик (Ричард Райт) непрекъснато се опитваха да ме теглят надолу. Искаха да ме потискат“, оплаква се Уотърс.

— Но нали вашата художествена визия определяше посоката на групата? Как биха направили това? — упорства водещият.

„Като твърдяха, че съм тонално глух и не разбирам от музика.  „О, той е просто един скучен даскал, който  иска да ни казва какво да правим, но дори не е в състояние сам да си настрои китарата ...“. В края на 70-те вече бяха много надменни и нахални — предполагам, защото усещаха своята незначителност на този етап. Аз не съм искал да ги унижавам. Все пак, през годините, в които бяхме заедно, каквито и да са били отношенията ни, няма съмнение, че свършихме наистина добра работа заедно".

— И всички споделяхте общата визия? —  продължава  водещият

„Не споделяхме визията, но споделихме работата“, отговаря басистът.

— Но това беше в по-голямата си част вашата визия?

„Не бих казал това… Но да, така беше“, завършва Роджър Уотърс  

Създадена в Лондон през 1964 г., „Пинк Флойд“ е една от първите британски психеделични групи. Те бяха известни със своите философски текстове, сложни шоута и експерименти, дори в началото на кариерата си, когато Сид Барет е още беше в групата и е основният автор, вокалист и китарист.

Групата е основана от Сид Барет, Роджър Уотърс, Ник Мейсън (барабани), Ричард Райт (и още един китарист Боб Клоуз, който напуска след по-малко от година).

С Барет те издават два сингъла и успешния албум The Piper At The Gates of Dawn през 1967 г. Дейвид Гилмор се присъединява към „Пинк Флойд“ в края на същата година, за да замени Барет, който е принуден да напусне поради влошеното си психично здраве.

Междувременно, освен с песните си, Роджър Уотърс става известен и със склонността си да протестира и да критикува. Най-често обекти на гнева му са Израел, Дейвид Гилмор и капитализмът (в този ред). На концерта си в София през май 2018 г. Уотърс произнесе 5-минутно слово срещу САЩ, Великобритания и голяма част от Европа, които „не спират да дрънкат оръжие. Те са настървени да започнат война с иранците. А целта им вероятно е да увлекат в нея и руската мечка. Антируската пропаганда в западната преса е невероятна. Вие искане ли да се биете с руснаците? Аз не искам“.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец