Свързани новини

19.09.2021 09:00

Кабаиванска: ВИП гост на наградите на София

Видян 2320 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Наградите на Столичната община за ярки постижения в областта на културата за 2021 г. бяха връчени в Деня на София. На 17 септември Столичната община по традиция отличава родни творци с принос към културния живот на града. ВИЖ СНИМКИ ТУК!


Специалната награда на София за изключителни постижения и принос в националната култура беше присъдена на две достойни жени, отдали целия си живот на културата и любимите си изкуства: балерината, хореограф и педагог Маргарита Градечлиева и на проф. Надежда Сейкова – режисьор и педагог.

Преди да поднесе на проф. Надежда Сейкова статуетката „Света София“, дело на скулптора проф. Георги Чапкънов, заместник-кметът Мирослав Боршош се обърна към отличените творци: „Тези награди са важни, защото Ви отличават за постиженията Ви през годината! Но вие сте изключително важни за нас и по друга причина! Живеем във време не само на тежка физическа зараза, но и на духовна зараза! На зараза на ценностите, на духа, на естетиката, на езика… И вие сте хората, които ни предпазват – всеки ден, всеки миг - с работата си, със своята отдаденост, преодолявайки много трудности!“.

„Разбрах, че ще ме награждават, но чак най-голямата награда не очаквах!“- шеговито се обърна към присъстващите проф. Сейкова. „Благодаря на мъдрата София, на красивата София! А аз живея с надеждата, че все още мога нещо да правя и да се виждам с хубави хора!“.

Маргарита Градечлиева не присъства в залата, тъй като в Каварна отбелязваше годишнина на местната художествена галерия, носеща името на нейния съпруг Христо Градечлиев. Тя изпрати своите благодарности за доверието, което за нея е най-важното в изкуството.

Проф. Цочо Бояджиев получи наградата за литература за поетичната си книга „Кухата сърцевина на живота“. Връчи му я Малина Едрева, председател на



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец