01/07

Свързани новини

17.04.2021 19:44

Кралицата сама със сълзите си на погребението на принц Филип

Видян 4905 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Великобритания се сбогува с принц Филип. Съпругът на кралица Елизабет Втора почина миналата седмица на 99-годишна възраст. Заради пандемията той бе изпратен в тесен семеен кръг, само четири дни преди рождения ден на кралицата, която навършва 95 години на 21 април. Тя бе заснета да седи сама в параклиса Сейнт Джордж, избърсвайки сълзите си, докато придружаваше ковчега на Филип.  Принц Чарлз бе облян в сълзи, докато той и неговите братя и сестри следваха ковчега в църквата. Враждуващите братя принц Уилям и принц Хари се видяха за първи път от Megxit миналата година. Те не говореха зад ковчега, но бяха видени да се усмихват и да си бъбрят, докато се връщаха към замъка, съобщава ДейлиМейл.  Филип бе откаран с катафалка Ленд Роувър, по негов дизайн, на церемония със 700 души въоръжен персонал. Церемонията бе наречена едно от най-емоционалните държавни събития в историята. 


 


 


 



Децата на покойника - принц Чарлз, принц Андрю, принц Едуард и принцеса Ана, заедно с внуците принц Уилям, принц Хари и синът на принцеса Ана - Питър Филипс, следваха катафалката в процесията до параклиса Сейнт Джордж.


ВИЖ ВИДЕО ТУК!


Кралица Елизабет се придвижи с лимузина, която също беше част от траурната процесия.


  



Всички присъстващи носеха защитни маски и спазваха социална дистанция. Нито един от опечалените не носеше военна униформа. Това решение на самата кралица мнозина разчитат като жест към принц Хари, който вече няма право да облича униформа заради отказа му да изпълнява задълженията си като член на британското кралско семейство.


Първоначално тялото на принца ще бъде положено в кралската галерия, където са погребани и други монарси. След като кралица Елизабет Втора си отиде от този свят, тленните останки на Филип ще бъдат преместени в галерията с нейното семейство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

дева