Свързани новини

17.04.2021 15:45

БГ сериал с премиера на 3 континента

Видян 1632 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След успеха на „Дяволското гърло“ в България, сериалът на NOVA вече има световна премиера и разпространение на три континента. Интерес за дистрибуция бе проявен от най-престижната онлайн платформа за неанглоезично серийно кино в света – Walter Presents. Тя е собственост на британския Channel 4 и е най-влиятелната среда в англоезичния свят.


За първи път в историята на българското игрално и телевизионно кино, родна продукция се разпространява едновременно в целия англоезичен свят. „Дяволското гърло“ бе показан първо в Австралия, предстои това да се случи и в Канада, Нова Зеландия, САЩ, Великобритания и други страни.


Сериалът на NOVA ще бъде разпространен още в Централна и Източна Европа – Полша, Румъния, Словакия, Чешка Република, Унгария, Молдова, Сърбия, Словения, Северна Македония, Хърватия, Босна и Херцеговина, Косово, Албания, Черна Гора – от американската медийна компания AXN, собственост на “Сони пикчърс телевижън”.


“Дяволското гърло” е 12-сериен филм, който NOVA излъчи през 2019 година. Телевизионната поредица е поредното доказателство за дългосрочния ангажимент на Нова Броудкастинг Груп да инвестира в качествени български филми и да ги подкрепя чрез всички свои платформи. Със завладяващ сценарий, мащабни външни кадри, многопластов сюжет и силно актьорско присъствие, сериалът проследява криминалното разследване на серия мистериозни убийства, които се случват в Родопите. В него има всичко – криминални случаи, мистика, любов, предателство, отмъщение и значими социални теми. Част от звездния каст на продукцията са Теодора Духовникова, Владимир Карамазов, Васил Банов, Христо Петков, Валери Йорданов, Стоян Радев, Лидия Инджова и Павела Апостолова. Филмът се реализира от екипа на Dream Team Films, който стои и зад друга успешна продукция на NOVA –“Откраднат живот”.


Първата прожекция на „Дяволското гърло“ пред чуждестранна публика бе през лятото на 2019 година по време на фестивала „Празникът на българското кино в Рим“. Няколко месеца по-късно българският сериал влезе в оспорвана конкуренция с едни от най-успешните световни продукции за 2019 година и получи номинация в категория „Най-добра чуждестранна драма“ на наградите C21 International Drama Awards, част от C21 Media.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Завръщането на Петя Пеева

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.