Свързани новини

11.04.2021 09:34

Посвещавам всяка награда на източноевропейските актьори: Бакалова

Видян 1797 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Номинираната за Оскар българска звезда на Борат 2 за странността на изстрелването към славата по време на пандемия.


Българската актриса Мария Бакалова проби миналата година като съ-звезда на Сача Барон Коен в Borat Subsequent Moviefilm. Тя спечели повече от 20 награди за изпълнението, включително най-добра поддържаща актриса на наградите Critics ’Choice миналия месец и е номинирана за Златен глобус, Бафта и Оскар.

Тази година всички положихме повече усилия, за да се облечем от кръста нагоре заради работното обаждане по Zoom. Мария Бакалова постъпва по същия начин, само че в нейния случай тя се облича напълно и е гримирана за събития на червения килим, докато носи чехли и пижами извън екрана. „Последните 12 месеца бяха наистина луди“, казва тя по телефона пред TheGuardian.


„Вероятно това е малко по-различно от нормалния начин да станете известни. Беше ... интересно! "
Неотдавна на 24-годишната българска актриса се наложи да присъства на немалко от тези виртуални церемонии. Бакалова се сдоби с международна слава миналата година, след като участва в Borat  2, продължение на филма на Саша Барон Коен от 2006 г., в който той се представя като казахстански журналист, пътуващ из САЩ. Бакалова играе дъщерята на Борат, Тутар, глътка свеж въздух във филма, съчетавайки нейния груб хумор с истинския патос и емоция.

Развитието на характера на Тутар, от полу-диво същество до изтънчена и амбициозна жена, направи мила Бакалова както на публиката, така и на критиците. Досега тя е спечелила повече от 20 награди за ролята, като е събрала номинации за награда Оскар, награда Бафта, награда на Гилдията на екранните актьори и Златен глобус. Най-голямата й победа до момента беше изборът на критиците за най-добра поддържаща актриса от миналия месец. „Просто се наслаждавах на факта, че казваха името ми точно до Оливия Колман и Глен Клоуз и бях толкова щастлива“, спомня си тя. Когато името й беше прочетено като победител, тя „изобщо не го осъзнах в началото - не бях подготвена.“

Бакалова трябваше да се научи да бъде адаптивна. Пандемията Covid-19 удари, докато все още снимаха Борат: производството беше спряно и изглеждаше, че всичко може да се наложи да спре. Но след работа с експерти по обществено здраве, те решиха да продължат напред, осигурявайки лични предпазни средства и постоянни тестове за актьорите и екипаж. (Опитът ще й послужи добре в предстоящата комедия на Джъд Апатоу Балонът, посветена на филмова продукция по време на пандемията.)

Предвид събитията от миналата година, казва Бакалова, комедията е по-важна от всякога. „Хората се борят и имаме нужда от неща, които ще ни разсмеят - важно е.“ Под хумора Борат също се занимава с проблемите на имиграцията, расизма и корупцията; а в нежните сцени с детегледачка Жанис Джоунс филмът разглежда какво означава да си жена през 2021 г. „Това е новият свят или би трябвало да бъде“, казва Бакалова. „Но на много места патриархатът все още съществува, женомразството все още съществува. Ние не се отнасяме еднакво помежду си, което за мен не е правилно. "

Миналата година Бакалова направи заглавия със сцена във филма, в която се позира като журналист, за да интервюира бившия кмет на Ню Йорк, адвоката на Тръмп Руди Джулиани и Джулиани изглежда се държи неадекватно към нея.

 „Трябваше да бъда възможно най-убедителна и да не развалям сцената, да не развалям филма - сърцето ми се забърза като лудо.“ За щастие Барон Коен, в ролята на Борат, влезе точно в подходящия момент и сложи край на интервюто. „Трябваше да избягаме веднага от полицията. Беше нервно. "

Като първата българска актриса, номинирана за награда Оскар, тя се надява успехът й да отвори врати за други. „Посвещавам всяка една награда на всички източноевропейски актьори, които могат да се разпознаят в мен, защото ние сме от този регион, който не е бил разпознат много в западното кино. За това се боря. "

Бакалова още не е сигурна дали ще може да присъства лично на Оскарите или не; ако го направи, тя се надява да вземе майка си за гост. „О, боже, тези хора са ми идоли от малка”, казва тя. „Възможността да бъда на същото място като тях ще бъде - предполагам следващия най-добър ден в живота ми.“


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и