Свързани новини

20.01.2021 12:12

Любопитни факти за света по Da Vinci

Видян 3683 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

           С премиерната поредица на канал Da Vinci „Знаете ли че?“ можете да изследвате света, който ни заобикаля, и да откриете как работят нещата около нас. Научете как се движи въртележката и какъв е принципът на водната пързалка, как работят ескалаторът и бормашината, как се правят музикални инструменти, как лети хеликоптерът и как часовникът показва времето, как прясното мляко става кисело и още много удивителни неща! Водещата Мади Моат не спира да обикаля и да за ни запознава с начина, по който са направени и по който работят нещата – от ежедневните предмети в дома ни до непознати такива! Гледайте канал Da Vinci от 23 януари, всяка събота и неделя в 15.30 ч. и ще се изумите от любопитните факти за света около нас! Водещата проучва различни начини и средства за пътуване.


Тя посещава фабрика, за да види как роботите работят заедно с хора, за да сглобяват автомобили, и използва микроскопска камера, за да разбере как работят спирачките на автомобила. Попадайки в света на железниците, тя разбира всичко за устройството на влаковете. Мади научава и как витлото избутва лодката през водата и отива във фабрика, за да види как се прави балон с горещ въздух от много парчета плат, зашити заедно. Тя дори се вози в завършен балон с горещ въздух! После научава как работи велосипедът - от това как веригата върти колелата до това как се управляват дръжките... Тя открива какво кара хеликоптера да лети и посещава работилница, за да научи как е конструирана триколката и как тя може да бъде адаптирана към нуждите на потребителя. Не по-малко любопитно за Мади е да види в детайли как работи рампата на автобуса, за да помогне на хората да се качват и слизат, а след това се присъединява към екип за изграждане на пътища, за да види как е положен асфалтът…Водещата разглежда и специализираните превозни средства. В службите за спешна помощ открива как работи маркучът на пожарникарската кола и как помпата вътре в нея създава налягане и изпраща вода към маркуча. Мади не пропуска да се заинтересува и от специфичното оборудване на линейката. После тя научава и как да превърне обикновена кола в полицейска. Освен това тя открива как работи камионът за боклук – от това как вдига кошчета до това как троши боклука!


Посещава и завод за рециклиране, за да разбере как се сортират боклуците и колко стара хартия се рециклира за производството на вестници например…За Мади са интересни и процесите при строителството на къщи и други сгради. Тя отива на строителна площадка и научава как работи кранът, а после се отправя към строителна фабрика, за да види как се правят тухли! Интересът на водещата я


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

водолей