Свързани новини

13.01.2021 11:01

Хит №1 на Алла Пугачова не е неин, не искала песента за милиона рози

Видян 7439 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Латвийско момиченце, а не Алла Пугачова е първата изпълнителка, пяла на мелодията, която цял свят познава като Милион алльiх роз - младите българи я знаят от задължителния репертоар на пиано-баровете, когато работеха . И за която композиторът Раймонд Паулс неотдавна получи Ордена на слънцето - висшата награда на Япония от императора, който е и почитател на песента, извънредно популярна в момента в страната.
Когато за първи път предлага чуваната само на непопулярния латвийски език, затова неизвестна дори в тогавашния СССР детска песничка на Пугачова, чиято звезда изгрява преди 45 години на нашия фестивал Златният Орфей на Слънчев бряг с Арлекино на Емил Димитров, примадоната отхвърля идеята. Мелодията й се вижда елементарна. Дори поднесена на руски език със стиховете на големия поет Андрей Вознесенски - голям, голям, но има едно неприятно повторение в текста, не я грабва. Едва я убеждават да я запише, при това премиерата става за програма на Чешката телевизия - по онова време "братските" соц.медии правят много копродукции, както изписва днес руският Първи канал.
Историята все пак е с по-добър за звездата край от разигралата се по същото време с Italiano Vero, която Тото Котуньо предлага на Адриано Челентано, изпял други хитове по музика на композитора, също като Жо Дасен. "Що за простотия", казва артистът. А Тото решава сам да си я пее, като за застраховка все пак се пробва първо на концерт за италианските емигранти в Канада. Те я харесват. Записва я официално. Дебют му е като певец. И оттогава почти 4 десетилетия тя му носи милиони и милиони, но не рози, а евро.
Алла се оказва по-далновидна и превръща детската песничка в своя най-голям и класически хит.
Паулс разказва и други смешни истории с негови култови парчета. Негов класически хит, отлично познат в


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 наблюдаващотдалеч 13.01.2021 20:14

    Ако редакцията си направи труд да се порови в You Tube, ще намери материал на оригиналното изпълнение на песента, от ирански изпълнител

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион