10.05.2009 11:46

40-минутен филм за бореца Александър Томов

Видян 7370 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Излезе 40-минутен документален филм за петкратния световен, петкратен европейски шампион и трикратен олимпийски вицешампион по класическа борба Александър Томов, съобщи БГНЕС.


Продукцията на режисьора Асен Начев и продуцента Ники Сотиров "Александър Томов, Бат Сандо" бе презентирана в петзвездния хотел "Анел" в столицата. Филмът, който е сниман близо 2 г., е запечатал паметни мигове от звездната кариера на именития ни борец, мисли и разкази на неговите треньори, близки, роднини и приятели.
На представянето дойдоха и треньорите на Томов - Филип Кривиралчев и Бобе Доросиев, както и двукратните олимпийски шампиони Боян Радев и Петър Киров, и селекционерът на националите по свободна борба Симеон Щерев... Присъства и Гиньо Ганев, омбудсман на република България. "Целият ми живот е бил борба и сега продължавам да се боря - каза Александър Томов. - Най-съкровената ми мечта беше да спечеля олимпийската титла. Но три пъти бях в подстъпите на върха и така и не успях да стигна дотам. И когато бях най-много готов за титлата, отидох при баба Ванга да ми предскаже дали някоя травма няма да ми изиграе лоша шега. Тя ми каза, че за мен всичко приключва, а беше май, около 2 месеца оставаха до олимпиадата. Тогава не знаех какво има предвид, едва по-късно разбрах - соцстраните бойкотираха игрите и аз така и не заминах... Сега изпитвам удовлетворение, че мога да предам моя опит на младите борци в моя клуб...".
Филмът ще бъде излъчен днес от 17,30 ч. по "Канал 1" на БНТ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец