Свързани новини

25.11.2020 18:11

Над 20 популярни българи в подкрепа на невербалните деца

Видян 1223 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Любими лица от света на спорта, музиката, киното и телевизионния екран застанаха зад кампанията на UNICEF „Една секунда променя живота“ в подкрепа на децата с увреждания, които не могат да говорят, и техните учители.


Лица на кампанията са обичаната актриса и посланик на добра воля на УНИЦЕФ в България Елена Петрова и известният певец Орлин Павлов. Десетки известни личности, сред които Йордан Йовчев, Белослава, Михаела Маринова, Мария Илиева, Любо Киров, Ники Кънчев, Мария Гроздева, Яна Маринова, Бойко Кръстанов, Мария Игнатова, Димитър Рачков, Дивна, Михаела Филева, Иван Тишев, Димо Алексиев, Илиян Любомиров, Ники Илиев, Ирина Тенчева и Силвия Лулчева, подкрепиха каузата.


Около 10 000 деца с увреждания и специфични нужди в България са извън образователната система. Включването им в масови детски градини и училища, без въведени средства, които да улесняват комуникацията с останалите, е неефективно и често дори невъзможно. Помощните средства за допълваща и алтернативна комуникация им помагат да се изразяват и да общуват с близките си и техните връстници.


Първоначално инициативата ще обхване 5 области до 2022 г. Целта на кампанията е 150 деца с увреждания и специални потребности да получат директна подкрепа, включително чрез предоставяне на помощни средства съобразно техните нужди, а 150 учители да започнат да използват помощни средства в ежедневната си работа в класните стаи. Ще бъде разработено приложение за комуникация чрез символи, което допълнително ще подкрепи участието на деца с увреждания и специални потребности в образованието и други области на живота.


Приложението ще бъде достъпно до всички деца, родители и техните учители, които се нуждаят от него, напълно безплатно.


Ние от Brigada&Co. се гордеем с кампанията, която направихме за UNICEF Bulgaria в подкрепа на невербалните деца на България. Защото постигнахме няколко неща, които не се случват често у нас. Обединихме десетки авторитетни медии, над 50 популярни и смислени знаменитости и хиляди българи, които ги е грижа. Избягахме от патоса и сълзливостта. Поставихме на масата един голям проблем, но по-важното – предложихме неговото решение. Това, което ни прави истински щастливи обаче е, че нашите идеи и труд ще променят към по-добро хиляди детски животи.


Надникнете зад кулисите: https://www.youtube.com/watch?v=gvS_dLj3wE8


А след това отделете 1 секунда да изпратите sms с цифра 5 на 1021 и станете Благодетели с месечни дарения към UNICEF.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния