Свързани новини

17.11.2020 10:02

Невероятната история зад първата среща на Грейс Кели и принц Рение

Видян 3252 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Оливия де Хавиланд, която почина на 26 юли, малко след като навърши 104 години, е една от малкото филмови знаменитости, станали свидетели на златната ера на Холивуд. Актрисата обаче, която се появи в Отнесени от вятъра и получи две награди на Американската академия, изиграва ключова роля в съдбата на колежката си Грейс Кели, пише hellomonaco.com

Историята, която не е добре известна, се случва през 1955 г. във влак, който се отправя от Париж към Лазурния бряг. Оливия, неотдавна омъжена за редактора на Paris Match Пиер Галанте, замива със съпруга си за Кан. Тогава малкият френски град се готви да бъде домакин на 8-мия филмов фестивал.

По същото време Грейс Кели се поява терминала на гарата в Париж. Младата актриса и поканена на фестивала заради ролята си в The Country Girl (Провинциалистката) и пристига заедно с американската делегация. За ролята си във филма Грейс получва Оскар за най-добра актриса.


Според Оливия де Хавиланд, идеята да поканят Грейс Кели на фотосесия в двореца на принца е дошла по време на обяд във влака. Когато съпругът й разбра, че Кели е сред пътниците, той предлага да я заведе на среща с принца на Монако заедно с главния редактор на  Paris Match Гастън Бонер. Последният веднага подкрепя идеята. Обаче не е толкова лесно

Когато Грейс Кели отказа да се срещне с принца на Монако

Оставаше им само да убедят Грейс да дойде в Монако. Оливия де Хавиланд решава да разговаря с актрисата, преди да пристигне на Лазурния бряг. Въпреки атрактивното предложение, Грейс се държи професионално, казвайки, че трябва да координира срещата в Монако със студиото си, което спонсорира пътуването й до Франция.

След като получва съгласието на Грейс да се срещне с принц Рение, Пиер Галанте се обажда на актрисата, като съобщава, че принцът я очаква до 4 часа. Тя обаче ... отказа. Оказа се, че почти по същото време в Кан тя трябва да присъства на коктейл в чест на филма си. Така че Княжеският дворец трябва да премести срещата с час назад и предвид тази гъвкавост актрисата се съгласява.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби