Къде се срещат модерната италианска кухня и визионерите, които променят света? Новият ресторант The Revolutionary Dining Room & Bar на пл. Васил Левски вече посреща ценителите на добрия вкус с обещание за “революция във всяка чиния”. Всички оригинални и нетрадиционни интерпретации на познати ястия от съвременната италианска кухня са дело на шеф Сами Флавио, творил в Мишлен ресторанти по цял свят. В екипа му са су-шефове Михаил Цветков и Веселина Чилева, а мениджър на ресторанта е Атанас Нанов, работил в световноизвестни ресторантьорски и хотелиерски вериги в САЩ. В менюто всяко ястие нарушава правилата, за да предложи иновация и наслада. А подходът директно кореспондира със страстта на големите визионери в историята.
“Например Коко Шанел е известна с любовта си към нетрадиционните комбинации от текстури, цветове, платове и дори вкусове - обожавала е черен хайвер с червено вино!” - разказва шеф Флавио и прави паралел със своите необикновени “Калмари карбонара”, съчетаващи морски деликатес и паста сос. В същото време провокацията не е на всяка цена - “Алберт Айнщайн казва, че ако не можеш да обясниш какво правиш на 5-годишно дете, самият ти не го разбираш! И нашата храна е такава - едновременно изненадваща, но и вкусна и лесна за консумация” - допълва авторът на менюто. Приятна изненада са разнообразните интерпретации на познати вкусове - от веган тартар от цвекло, през супа “Минестроне Дженовезе” до неповторимото телешко по милански със зелева салата и зелена ябълка. Кулинарното пътешествие завършва с десерт и ако поръчате Affogato “Al Rovescio”, шефовете ще го приготвят на масата пред вас… и наопаки! Напитките в ресторанта са повлияни от италианските традиции на консумацията на алкохол с храна - Aperitivo културата. Коктейлите са част от нея и барът предлага целия спектър от класическо Негрони до вдъхновени от България шприцове. Разбира се, допълнени от внимателно селектирана листа от местни и италиански вина. Подобно на храната, концепцията на интериора отдава почит на визионерите от всички области на бизнеса, политиката, изкуството и спорта – от Нелсън Мандела, до Коко Шанел, от Алберт Айнщайн, до Стив Джобс. Непокорни, бунтовници, гении и икони – всички те са на почит тук. Редица популярни личности, тв звезди и инфлуенсъри вече опитаха от кулиналните изкушения на шеф Сам Флавио. Удовлетворение от храната с модернистичен привкус споделиха и Ваня и Евгения Джаферович.
19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
Няма коментари към тази новина !
„Изборът на служебен премиер беше една ...
бТВ Синема 31 март 21:00ч.
Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди
Голямата ангажираност няма да ви пречи да си вършите