Свързани новини

24.06.2020 10:36

HBO Европа с 5 нови разтърсващи документални филма

Видян 2141 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Документалистиката на HBO e с традиция и в онлайн стрийминг платформата HBO GO има над 270 документални филма и 25 документални поредици, а развитието на локални продукции е един от приоритетите за централна Европа. Новите заглавия с премиера до края на годината са Acasă, My Home (Румъния), Return to Epipo (Унгария), Her Mothers (Унгария), Two Roads (Чехия) и Lessons of Love (Полша), като последните три в момента са в премиерната селекция на фестивала Hot Docs в Торонто, Канада.  Този месец бе премиерен за два други оригинални документални филма – „Колектив“ от Румъния и „Полският Холивуд“ от Полша, с които заглавията на HBO Европа за тази година са общо 7.  Говорейки за очакваните заглавия, Ханка Кастелицова, директор документални продукции на HBO Европа, споделя, че: „нашата философия е да разказваме локални европейски истории, които да са интересни и за глобална аудитория.


Във всяка държава, в която присъстваме полагаме усилия да открием и развием въздействащи истории и да ги споделим със зрителите в останалите територии. Гордеем се, че работим както с утвърдени имена, така и с млади, талантливи режисьори, за които работата с HBO e дебют. Целта ни е да осигурим регулярен достъп до качествено документалното кино, както от гледна точка на интересни на истории, така и като кинематографичен подход. “ Ето и детайли за историите, които ще можем да съпреживеем в следващите месеци: Her Mothers (Нейните майки, Унгария) Вираг бивш член на парламента в Унгария, като напуска политиката след лично разочарование. Тя и приятелката й музикант Нора решават да осиновят дете, въпреки факта, че за еднополовите двойки е изключително трудно да създадат семейство в Унгария. След две години чакане в несигурност им се обаждат с предложение  да станат осиновители на  момиче, което живее с приемни родители. Нора и Вираг казват „да“ на момента. Вираг приема естествено ролята си на майка, докато за Нора е трудно да определи мястото си в новия формат на семейството.  Страхът й, че младото момиче не се нуждае от две майки, я кара да си задава екзистенциални въпроси за собствената си самоличност. Освен препятствията да станат родители, те се сблъскват и с дискриминация срещу еднополовите семейства, което оказва все по-голямо влияние върху живота и плановете им за бъдещето. Филмът е продуциран от Campfilm в копродукция с HBO Европа (изпълнителни продуценти от Ханка Кастелицова и Анна Заворски) и с участието на Match Frame Productions. Световната премиера е на фестивала Hot Docs в Торонто, Канада.  Lessons of Love (Уроците на любовта, Полша) Четири десетилетия Джола прави това, което се очаква от нея. Майка на шест деца и съпруга на насилващ съпруг, тя носи грим и цветни дрехи, за да се преструва, че всичко е наред. Един ден нещо в нея се пречупва и  тя намира сили да напусне мъжа си и да започне живота си отначало.


Започва да общува с приятелките си, да танцува в Café Smile, да пише стихове и песни. Тя пее за любовта - нещо, за което винаги е мечтала, но никога не е преживяла. Неочаквано среща Войтек, който се отнася с нея като с кралица. Ще успее Джола да се открие и да прегърне любовта за първи път? Особено, когато разбере, че има по-малко време, отколкото си е мислила? „Уроците на любовта“ е филм на Малгожата Голишевска и Каша Матея. Изпълнителни продуценти от страна на HBO Европа са Ханка Кастелицова и Изабела Попух. Световната премиера е на фестивала Hot Docs в Торонто, Канада. Two Roads (Два пътя, Чехия) разказва историята на група, която обикаля света повече от 20 години.  Групата The Tap Tap е формиран в музикалния клас на Института Йедличка, образователен център с нестопанска цел за деца и възрастни с увреждания. Лидерът на групата Шимон Орнест се стреми да помогне на тези музиканти да постигнат заслужен успех и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни