07.05.2020 11:35

Нова книга от руския публицист Николай Стариков

Видян 1336 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

          Издателство „Хермес“ пуска от 7 май нова книга от автора на бестселърите „Ликвидирането на Русия“ и „Кой накара Хитлер да нападне Сталин“. Николай Стариков е руски обществен и политически деец, публицист и популярен блогър. Заема поста търговски директор на Канал 1 – Санкт Петербург. Автор е на документални книги за новата руска история и геополитиката. Тезите му предизвикват полюсни реакции – от възторжени отзиви до крайно негативни коментари. Изявен националист и убедителен оратор, Николай Стариков е изключително противоречива личност с множество и привърженици, и критици. Самият той се определя като консерватор, поддръжник на православните ценности и противник на болшевишката идея, либерализма и политическата и културна инвазия на Западна Европа и САЩ. Най-спорният и скандален руски автор – Николай Стариков, не спира да буни духовете с провокативните си анализи на историята. В новата си книга той разглежда предателствата към Русия от страна на съюзниците й.


Анализите обхващат събитията от военните походи на Суворов и войната с Наполеон до разстрела на семейството на Николай II и междусъюзническите разпри след Първата световна война. Представени са изключително интригуващите портрети на последните императори от династия Романови и тяхната външна политика. Отделено е специално внимание на руско-турските войни и последствията от тях за балканските страни, които получават независимост след векове османско робство. Подобно на всяка държава с дълга история, Русия има огромен опит в участието си във военни и дипломатически съюзи. В суровата борба за място под слънцето на политическата карта на света нашата държава се включва в коалиции и влиза във войни, разширявайки крачка по крачка империята и давайки отпор на външните агресори.


Но ако внимателно се вгледаме в отношенията на Русия с нейните партньори и съратници, пред нас постепенно ще се разкрие картината на ужасяващо и системно предателство. Всички наши съюзници при първа възможност винаги ни предават! И не само – самите те създават възможностите за това! В отговор Русия продължава като заслепена да воюва и да помага, да спасява и да създава, заплащайки с кръвта на своите синове. И тъй – година след година, век след век. А в отговор на нашата помощ отново следва изключителна неблагодарност и откровено предателство. Този порочен кръг не е прекъснат до ден днешен и не му се вижда краят.Настъпи ли моментът да излезем от този порочен кръг? В крайна сметка Русия няма съюзници не защото е жалка и изостанала, а защото е голяма и силна. Замислете се – Китай също няма съюзници...


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец