Свързани новини

04.05.2020 10:05

Кристо отлага опаковането на Триумфалната арка за догодина

Видян 1572 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Роденият в България художник Христо Явашев-Кристо ще отложи за догодина реализацията на проекта си, в рамките на който ще опакова Триумфалната арка в Париж. В причина за това се превърна световната пандемия от новия коронавирус.


Първоначално беше планирано Кристо да осъществи инсталацията си този април. Новите дати за това са между 18 септември и 3 октомври 2021 г., съобщиха от "Центъра Помпиду" и Центъра за национални монументи във Франция.


Художникът и сега продължава да работи по творбата, като се надява проектът да е готов още до този септември.


Припомняме, че миналата година стана ясно, че Кристо възнамерява да опакова Триумфалната арка в Париж с 25 хиляди квадратни метра сребристо синя рециклируема полипропиленова материя.


За нея той черпи вдъхновение от съвместната си работа със своята съпруга – покойната вече Жан-Клод. „Тя винаги беше близо до мен през целия ми живот. Разбира се, има някаква ирония и тъга от факта, че вече я няма, но съм развълнуван да продължа с живота и творчеството си“, каза тогава Явашев пред The New York Times.


Въпреки че получава зелена светлина и от френския център за национални паметници, Кристо е категоричен, че не получава публични средства за реализирането му. Финансирането за опаковането на Триумфалната арка авторът подсигурява чрез продажбата на негови предварителни проучвания, рисунки и модели за проекта.


Източник: Монитор



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.