Свързани новини

27.04.2020 11:19

Ден на победата по History

Видян 1146 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

          През май HISTORY отбелязва 75-та годишнина от Деня на победата с нови предавания, както и с най-добрите си програми, посветени на Втората световна война – гледайте от 8-ми до 10-ти май в 21.00 ч. „Аушвиц: Нацистите и окончателното решение“  (8 -10 май, 21.00 и 22.00 ч.). Това е мястото на най-голямото масово убийство в световната история – Аушвиц. И все пак малцина са запознати с действителната и изненадваща история на това позорно място, и не знаят как то се вмества в цялостния план на Нацистите за масовото изтребление на евреите – това, което са нарекли „Окончателно решение“.


Защото Аушвиц, посредством унищожителната си сила, се превръща в микросвят на Нацистката държава и логическа последица на извратения мироглед на Хитлер. Като съчетава редки филмови архиви, непоказвани досега по телевизията компютърно генерирани изображения на лагера и драматичните възстановки на моменти, свързани с ключови решения, сериалът разкрива историята на Аушвиц и ужасяващата му идеология. Сред другите предавания, представени в програмното събитие „Ден на победата“, са: „Третият райх“ (8 и 9 май, 23.00 ч.) и „Хирошима: Тайните на атомните бомбардировки“ (10 май, 23.00 ч.). От 5-ти май, всеки вторник, 23.00 ч. стартира и „Необяснимото с Уилям Шатнър“.


От продуцентите на „Извънземни от древността“ и „Проклятието на остров Оук“ очаквайте „Необяснимото с Уилям Шатнър“ – документален сериал, който изследва най-вълнуващите, странни и необясними загадки. Изпълнителен продуцент и водещ на поредицата е носителят на наградите „Златен глобус“ и „Еми“ – актьорът Уилям Шатнър („Стар трек“ / „Star Trek“, „Адвокатите от Бостън“ / „Boston Legal“). Всеки епизод ще представя убедителни доказателства от учени, историци, свидетели и действително преживели случаите хора, всеки от които се опитва да хвърли светлина върху това как може в действителност да се случи привидно невъзможното. От мистериозни структури (като Кораловият замък от Флорида) и така наречените “ злокобни ” места (като прокълнатият “Бял град” в Хондурас) до странни създания и причудливи ритуали, „Необяснимото“ ще изследва обекти и теми, които са озадачавали човечеството в продължение на векове.  



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

дева