02.04.2020 13:44

Фестивалът MASTER OF ART 2020 с онлайн издание

Видян 3170 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въпреки създалата се ситуация на пандемия от вируса COVID-19, петото издание на филмовия фестивал за документално кино „Мастър оф Арт” ще се проведе в две части: съкратено онлайн издание през април и пълно издание от 1 до 24 септември в кино „Люмиер Лидл”. Това стана ясно по време на онлайн брифинг, който се проведе на официалната страница на фестивала във Фейсбук. От 9 до 30 април любителите на седмото изкуство ще могат да се насладят на над 25 пълнометражни филма, както и късометражни заглавия, включени в тазгодишното издание на „Мастър оф Арт”, чието мото е „Прегърни изкуството”. Достъпът до филмите от програмата е гарантиран от всяка точка на страната чрез платформата neterra.tv.


 


Общата цена на всички заглавия от онлайн фестивала е 10 лв. Петото издание на „Мастър оф Арт” ще поднесе много вълнуващи и интересни истории за талантите, оставили своя отпечатък през годините, за творческите процеси и тенденциите на съвремененното изкуство. Организаторът на фестивала Найо Тицин сподели, че именно изкуството ни помага в трудни моменти.


 


 „Благодарим за разбирането и парньорството с НДК. Трябва всички с обединени усилия да намерим изход от кризата. С нашите парньори именно това правим – опитваме се да преодоляваме непредоолимото. Всеки, който в криза намери правилния път и търси нови пътища, успява.”, заяви той. От началото на „Мастър оф Арт” партньор и домакин на фестивала е НДК, а на големия екран в кино „Люмиер Лидл” биват прожектирани вдъхновяващите истории на редица творци.„В НДК споделяме убеждението, че спасението поединично в трудната ситуация е може би възможно, но не и отговорно, нито пък градивно и устойчиво! Трябва всички с обединени усилия, с разбиране и чуваемост да намерим решение. И от името на ръководството на НДК искам да уверя нашите партньори, че всеки един от тях е еднакво важен за нас! С „Мастър оф Арт” НДК партнира успешно вече 5 години, заедно сме се


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни