Свързани новини

28.02.2020 16:02

Канада няма да плаща за охраната на Меган и Хари

Видян 1299 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Принц Хари и Меган Маркъл ще трябва сами да плащат за охраната си.

След като стана ясно, че на 31 март херцозите на Съсекс официално ще напуснат кралското семейство, те постепенно започват да губят все повече от привилегиите, които идваха с титлите. Според официално изявление от министъра на отбраната в Канада, охраната, която в момента се грижи за Меган, Хари и сина им Арчи „постепенно ще се оттегля, за да бъде в крак с промяната на статута на тримата“.

„По молба на полицията във Великобритания, нашите служители осигуряваха защита на херцозите, когато те пребиваваха в Канада“, се казва в съобщението. Всичко това обаче ще приключи, когато Меган и Хари напуснат кралското семейство в края на март.

Министерството на отбраната добавя, че защитата е била задължителна, тъй като херцозите са били под определението „интернационална защитена личност“. Според ООН обаче семейството на Меган и Хари няма повече да се ползва с такъв статут, тъй като те се отказват и от статута си на дипломати.

След като Канада отказва да защитава двойката, тя ще трябва да потърси други начини за защита. Охраната може да бъде платена от самите тях или от кралското семейство. В сайта си херцозите на Съсекс пишат, че ще продължат да изискват адекватна защита за себе си и сина им.

„Тази молба е базирана на публичния статус на херцога, който се определя от кръвната му връзка с кралското семейство, неговата военна служба, личността на херцогинята, както и заплахите, които получават двамата през цялото време“.

В момента принц Хари е във Великобритания, където се срещна с принц Уилям и Кейт Мидълтън. Тримата посетиха няколко събития заедно из цялата страна. Меган Маркъл ще се присъедини към тях съвсем скоро, а в края на март херцозите на Съсекс официално ще напуснат кралското семейство, предава Tialoto.bg.


 


Снимка: Getty Images



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Заплата

Одобриха заплата за издръжка: КНСБ

Международната организация на труда ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв

Първата половина на деня използвайте за почистване


Първата половина на деня използвайте за почистване и