Свързани новини

21.02.2020 10:47

10 000 гледаха Диви и щастливи в чужбина

Видян 1123 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На все по-голям интерес и на все повече зрители зад граница се радват новите български филми. След като достигнаха до приблизително по 100 хиляди зрители у нас, „Диви и щастливи“, „Доза щастие“ и „Завръщане“ са във вихъра на световните си турнета, предава Монитор.


Общо 10 хиляди зрители са изгледали приключенията на Боряна (Яна Маринова) и Мила (Луиза Григорова-Макариев) в „Диви и щастливи“ зад граница. Филмът вече бе излъчен в Лондон, Глазгоу, Единбург, Виена, Кьолн, Берлин, а заглавието направи премиера и в Македония само преди дни.


"Реакциите на българите в чужбина наистина са неповторими", обясни неотдавна Александър Сано, който не само участва в лентата, но е и неин продуцент заедно с Маринова. Походът на „Диви и щастливи“ към чуждестранната публика обаче тепърва предстои. Филмът ще бъде прожектиран още в САЩ, Канада, Норвегия, Испания и др.


„Бих искал да благодаря на вас и вашата компания за рождения ден, който ми подарихте“ - така започва пък фен писмо от малък фен, адресирано до режисьора Мартин Макариев по повод излъчването на „Диви и щастливи“ навръх празника му. В знак „на добра воля“ почитателят подари и на тримата главни актьори портрети, свързани с персонажите им в продукцията. „Това, което получихме вчера от Георги Георгиев, наистина ме разчувства!“, споделя Сано.


С прожекции във Виена и Москва пък се разписа „Доза щастие“ на Яна Титова през последните дни. Филмовата адаптация на автобиографията на Весела Тотева „Падение и спасение“ ще бъде представена и в Париж в края на месеца. А на 13 март ще се състои премиерата й в Лондон. „Доза щастие“ ще бъде част и от Празника на българското кино в Рим през лятото, като преди това ще обиколи и цели 6 града в Германия.


„Завръщане“ - четвъртият филм на Ники Илиев също премина вече през австрийската столица. На терен за представянето му там бяха режисьорът и Орлин Павлов, който изпълнява една от главните роли. Виена ще посрещне заглавието още веднъж и на 27-и февруари.


Снимка: Фейсбук



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

телец