Свързани новини

19.02.2020 15:07

Mного блясък на гала премиерата на Ятаган

Видян 1309 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С много блясък, красота, ведри и усмихнати лица и много доволни зрители премина гала премиерата на новия български филм "Ятаган" в София на 18 февруари вечерта.


За хубавото събитие в киното на Парадайс център пристигнаха звездите на лентата Жени Калканджиева, Васил Василев-Зуека, Китодар Тодоров, Мариан Вълев, Любомира Башева, Невена Бозукова - Неве, Силвия Станоева, Ники Кънчев, Ники Илиев, режисьорът на "Ятаган" Андрей Андонов, продуцентите на филма Христо и Янаки Дерменджиеви, певицата Ирина Флорин и още известни личности, които в приповдигнато настроение преминаха по червения килим.


Разбира се, те бяха щастливи да се снимат с многобройните фенове, които очакваха с нетърпение да видят любимците и филма "Ятаган", предава Dir.bg.


А той се оказа истински успех. Великолепна комедия, сатирично, но ненатрапчиво пресъздаваща реалната ситуация у нас. Филмът може да "се чете" като един съвременен наръчник на схемите за оцеляване на институциите и медиите в това число в България, макар че авторите му неколкократно предупредиха, че "всички прилики с реални лица и събития са случайни".


Ние обаче не видяхме нищо случайно. "Ятаган" реже точно като близкоизточно хладно оръжие. Ако не вярвате, запомнете този цитат:


"Щом го има в медиите, значи е истина!"


Актьорите Ивайло Драгиев, Мариан Вълев, Любомира Башева, Стефан Денолюбов, Силвия Станоева, Васил Василев-Зуека, както и всички, замесени в "Ятаган", могат само да се гордеят с ролите си във филма.


Истинската изненада на лентата обаче е Жени Калканджиева, която прави първата си толкова "сложна и многопластова" роля и се справя страхотно. След това прекрасно представяне, няма да се учудим да в видим и в следваща роля в киното.


"Ятаган" е остроумно направен, страхотно заснет и изпълнява най-важната мисия на една комедия - да разсмива и вълнува. А той го прави без никакъв проблем. Затова не се колебайте! Гледайте "Ятаган".


Предстоят премиерни прожекции в Благоевград на 20, в Бургас на 21, в  Стара Загора на 22 и Сандански на 23 февруари.


Филмът тръгва по кината в цялата страна на 20 февруари.


Снимка: Павлин Даскалов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали