Свързани новини

08.02.2020 09:02

Кой ще спечели Оскар?

Видян 3216 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-голямото и най-значимото кино събитие на годината - връчването на наградите "Оскар", 92-рата церемония по раздаване на отличията на Академията ще се проведе на 9 февруари 2020 г. в "Долби Тиътър" в Лос Анджелис.


 


Номинациите бяха обявени на 13 януари 2020 г., като за втори пореден път, церемонията ще се проведе без водещ.


 


Претендентите в основните категории са:


 


Най-добра актриса в главна роля:


 


Синтия Ериво (Хариет), Скарлет Йохансон (Брачна история), Сърша Ронан (Малки жени), Шарлиз Терон (Бомба със закъснител), Рене Зелуегър (Джуди). 


 


(Кой ще спечели) Според критиката, почти сигурна е победата на Рене Зелуегър в ролята й на Джуди Гарланд, може би почти толкова силно актьорско превъплъщение, колкото това на Марион Котияр в ролята на Едит Пиаф. 


 


(Кой трябва да спечели) 9-тата поредна адаптация за сценариста и режисьор Грета Гъруиг по Луиза Мей Айкот – „Малки жени“ с участието на Сърша Ронан в ролята на импулсивна, амбициозна и талантлива писателка през 1868 г. Подобно на много актьори, Сърша Ронан намира изцяло себе си в ролята на Джо Марч. Тя на свой ред зае мястото си на големия екран на търсеща себе си, недотам щастлива и вечно мечтаеща жена (Бруклин, Lady Bird, Малки жени). Това е четвърта номинация за Оскар за актрисата.


 


Най-добър актьор в главна роля:


 


Хоакин Финикс (Жокера), Антонио Бандерас (Болка и величие), Леонардо Дикаприо (Имало едно време в Холивуд), Адам Драйвър (Брачна история) и Джонатън Прайс (Двамата папи).


 


(Кой ще спечели) Ако има номинация, за която сме сигурни, кой ще спечели единодушно то това е тази за най-добър актьор и Хоакин Финикс в ролята му на Артър Флек, във филма на Тод Филипс „Жокера“. Финикс и Артър Флек съжителстват някак симбиотично на екрана, в своеобразна илюзия, която се върти между образите им – реалния и илюзорния, и на моменти, докато наблюдавах актьорското му изпълнение, си мислех...Финикс не е в ролята на Флек, това е самият той.


 


Най-добра актриса в поддържаща роля:


 


Кати Бейтс (Ричард Джуъл), Лора Дърн (Брачна история), Скарлет Йохансон (Джоджо Заека), Флорънс Пю (Малки жени), Марго Роби (Бомба със закъснител).


 


(Кой ще спечели) Без съмнение Лора Дърн ще се прибере вкъщи  с Оскар за ролята си като Нора, адвокат по бракоразводни дела от „Брачна история“. Не е лесно да отнемеш вниманието от актриси като Скарлет Йохансон и Марго Роби, но Дърн ще успее да привлече повече критици на своя страна тази година.


 


Най-добър актьор в поддържаща роля:


 


Том Ханкс (Красив ден в квартала), Антъни Хопкинс (Двамата папи), Ал Пачино (Ирландецът), Джо Пеши (Ирландецът), Брад Пит (Имало едно време в Холивуд).


 


(Кой ще спечели) И Оскарът отива при...Брад Пит. Дали дойде и неговото време? С две номинации за поддържаща роля (Имало едно време в Холивуд, 12 маймуни) и две за най-добър актьор (Странният случай с Бенджамин Бътън, Кешбол) и без победа до този момент. “Неговото време настъпи“, чуваме често, но не толкова, колкото през 2017 г., годината на Леонардо ДиКаприо, когато грабна своята статуетка за ролята си в „Завръщането“. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

телец