Свързани новини

31.01.2020 10:51

Бащата тръгва по кината във Франция и Полша

Видян 1318 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Бащата“ - филмът, който ни накара да се гордеем, като спечели „Кристалния глобус“ в Карлови Вари през юли, ще се завърти по кината и в други европейски страни. Още през март, когато филмът ще бъде излъчен в рамките на София Филм Фест, ще стартира и широкото му разпространение в Полша.


Месец по-късно шанс да се докоснат до заглавието на Петър Вълчанов и Кристина Грозева ще имат и във Франция, предава Монитор.


Само преди дни „Бащата“ триумфира на поредния филмов фестивал – този в Триест. От италианския кинофорум продукцията си тръгна с отличието за най-добър игрален филм. „Честта е още по-голяма, предвид че наградата се присъжда не от жури, а от публиката“, допълват от екипа на лентата. В рамките на София Филм Фест, „Бащата“ ще участва в Балканския конкурс. В конкурсната програма той ще се състезава със заглавия като „Паркинг“ (реж. Тудор Джурджу), „Летящият цирк“ (реж. Фатос Бериша), „Полусестра“ (реж. Дамян Козоле), „Шевове“ (реж. Мирослав Терзич) и др.


Междувременно режисьорите се завръщат към успешната си трилогия, от която вече гледахме „Урок“ и „Слава“. Филмите вървят като поредица не защото разказват една и съща история, а защото събитията, представени в тях, са по действителни случаи, а за вдъхновение Вълчанов и Грозева използват вестникарски материали.


"В момента работим по третия филм от трилогията", потвърди Вълчанов пред медии, като добави, че вероятно и този път заглавието ще кандидатства в нискобюджетната категория в сесията на Националния филмов център. „Шансовете там са по-големи, а ние не обичаме да чакаме“, обясни Вълчанов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

дева

Днес ще имате повече служебни задължения от обикновено

Днес ще имате повече служебни задължения от