Свързани новини

23.01.2020 10:11

Итън Хоук работи с БГ екип по филм за Тесла

Видян 1344 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Осем години, след като обиколи софийските улици за своето „Бягство“ (Getaway) със Селена Гомес, номинираният за „Оскар“ актьор Итън Хоук отново се сработи с българи. Повод за колаборацията даде сръбско-американския инженер Никола Тесла, който се оказва главно действащо лице в новото заглавие от филмографията на звездата, предава Монитор.

Лентата носи името „Тесла“, а сред продуцентите е Криста Кампбел, чиято работа често я позиционира у нас. Само в последната една година тя е работила по заглавия като „Бодигард на жената на убиеца“, „Рамбо: Последна кръв“, „Код: Ангелът“, „Хелбой“, всички от които са разпъвали сет и у нас. Вероятно тя е и връзката между „Тесла“, който е заснет предимно в Бруклин, с българите. Макар че не се появяват пред камерата, на заглавието, като са сред движещите сили на екипа по звука.

Самият филм е реализиран със символичен (за стандартите на Холивуд) бюджет от 5 милиона долара. Режисьор е Майкъл Алмерейда, с когото Хоук вече е работил по Шекспировите екранизации „Хамлет“ и „Цимбелин“. Смята се, че „Тесла“ пък е първият биографичен филм за прочутия електроинженер. Въпреки че ученият, популярен с изследванията си за променливия ток, рентгеновите лъчи и мн. др., е бил пресъздаван на големия екран и преди, но с „Тесла“ за първи път именно той ще е двигателят на сюжетните събития. Хоук влиза именно в неговата роля, а най-големият му съперник в научното поле (Томас Едисън) ще бъде Кайл Маклахан („Туийн Пийкс“, „Отчаяни съпруги“).

Премиерата на продукцията ще се състои в рамките на фестивала Сънданс, който ще стартира утре и ще продължи до 2-и февруари. За Хоук това е специално издание на киносъбитието не само заради представянето на „Тесла“, а и заради факта, че ще журира. Компания на панела на оценяващите претендентите за „американска драма“ ще му правят още Родриго Гарсия, Дий Рийс, Изабела Роселини и Уош Уестморланд. Журито във всички категории пък начислява 25 човека. Те ще раздадат общо 31 приза на 1 февруари, ден преди официалното закриване на основания от Робърт Редфорд фестивал. Една награда обаче е известна още преди старта на събитието. Тя е на името на електроинженера Алфред Слоун и е връчена именно на „Тесла“.


 


Снимка: Инстаграм; Итън Хоук в кадър от "Тесла"



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще