Свързани новини

12.01.2020 09:31

Елизабет II свиква семейна среща заради Хари и Меган

Видян 2114 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Британската кралица Елизабет Втора е насрочила за утре съвещание, посветено на намерението на принц Хари и съпругата му Меган Маркъл да се откажат от изпълнение на кралските си задължения и да станат финансово независими, съобщи вчера телевизионният канал "Скайнюз", предава Dir.bg.


 


Това ще е първата семейна среща с участието на принц Хари от избухването на кризата в кралското семейство заради неговото решение. Заедно с него във фамилното имение Сандрингам, графство Норфолк, ще бъдат баба му, кралица Елизабет, баща му - престолонаследникът принц Чарлз, и по-големият му брат принц Уилям.


 


На 8 януари принц Хари и Маркъл обявиха чрез "Инстаграм" за намерението си да направят безпрецедентна крачка като се откажат от статута на старши членове на кралското семейство и си гарантират финансова независимост.


 


На практика това означава отказ от значителна част от церемониалните задължения и привилегии на херцога и херцогинята на Съсекс, които обаче може да запазят сегашните си титли.


 


Предстои да бъде решено какъв ще е новият им статут, с какво ще им бъде позволено да се занимават, за да се издържат и как ще се осигурява охраната им.


 


Британски медии съобщават още, че Меган Маркъл ще се включи по телефона в обсъжданията, ако часовата разлика го позволява.


 


Вчера стана ясно, че тя се е съгласила гласът й зад кадър да бъде използван в продукция на "Дисни", като в замяна компанията ще направи дарение за благотворителна организация за защита на слоновете, предаде Ройтерс, като цитира в. "Таймс".


 


Вестникът не дава подробности за новия ангажимент на херцогинята на Съсекс, но уточнява, че компанията ще направи дарение на организацията "Слонове без граници".




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Петър Петров

Възраждане се регистрира за вота в ЦИК

"Възраждане" се регистрира за вота 2 в 1 в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната, но